Citat:
În prealabil postat de konijiro
Sectantii au macar bunul simt sa le faca pe banii lor, intelegi?
|
85% din populatia acestei tari este ortodoxa, deci acestia au dreptul sa-si finanteze catedrala, chiar si indirect, prin stat, politicieni, primarii, etc.
Daca o minoritate ca tine spune NU, atunci si noi putem cere retrocedarea averilor monastiresti si bisericesti, de la Cuza in coace , si s-a rezolvat si dilema ta.
Citat:
Va oferi sanatate? Serios? Pai ia sa vedem, de 20 de ani incoace tot facem biserici. Unde e efectul, in planul sanatatii? Prespun ca putem sa renuntam la spitale, de pe acum. Si la medici, ca doar suntem sanatosi tun, doar de la biserici. Sau nu?
Arata-mi, te rog, studiul care dovedeste ca exista o corelatie intre numarul de biserici si sanatatea populatiei. Ca daca un asemenea studiu nu exista, tocmai ai scos o afirmatie din burta, ca asa crezi tu.?
|
Sanatate ia omul de apeleaza la Biserica si la slujbe, cu credinta ca va fi ajutat. Nu ceri , nu primesti. Oricum nu geaba se spune "unde dispare o biserica, apar 100 de spitale de nebuni "
Citat:
Da? Cum? Ia explica cum pot sa nu contribui cu nimic, daca nu vreau. Chiar sunt interesat.
|
Iti imaginezi psihologic ca partea ta se duce unde vrei tu , iar ce se duce la Catedrala este partea noastra, a celor 85% crestini ortodocsi ai acestei tari.
Citat:
Vorbeste in numele tau, te rog.
|
Vorbesc in numele crestinilor ortodocsi.
Citat:
Adica acum lipsa bisericilor e motivul pentru care unii nu se mantuiesc? Sau sansele de mantuire sunt direct proportionale cu marimea edificiului care vinde mantuirea? Sau cum?
|
Hristos ne-a adus legea, a cladit si Biserica, dar ca oameni materiali ce suntem avem nevoie si de edificiul unde noi crestinii ortodocsi sa se ne putem intalni . " Cand doi sau trei se roaga in numele meu la Tatal,..., rugaciunea lor va fi implinita " AI vrea sa iti oferim tie confort psiho si sa ne adunam in poieni ?
Catedrala implica o arhitectura superioara celei simple, bisericesti. Toate patriarhiile au o catedrala ! De ce nu te duci tu in tara altora sa tipi ca nu vrei catedrale ?
Citat:
Totul prespune cheltuiala. Una e, insa, sa cheltui pe ceva care aduce un beneficiu concret, si alta e sa cheltui pe ceva care capitalizeaza pe frica oamenilor de moarte, promitandu-le o viata viitoare, mai buna. Asta, bineinteles, doar daca cotizeaza la BOR fara sa cracneasca.
|
Cu Dumnezeu nu faci afaceri ! Tot credinciosul (musulman, crestin, evreu, budist)stie ca o constructie dedicata Domnului aduce beneficii inzecite. Tu practic ai o problema legata de acceptarea dumnezeirii. Esti ateu ! Fiind atat de minoritar, de ce te pui in poarta cu majoritatea ? Ai sa mori luptandu-te fara folos !
Megalomania nu-mi place nici mie si ma rog ca viitoarea Catedrala a Neamului sa nu fie asa ceva. Poate fi mare, ca-i catedrala, poate fi un monument de arta crestin-ortodoxa, insa nu poate fi o constructie paranoica..Si , la harul Bisericii Ortodoxe, nu cred ca va deveni asa ceva.