Citat:
În prealabil postat de korinna
lasand la o parte mesajul tau de dragoste adresat mie.... de mult vroiam sa te intreb ce e cu numele tau, de ce ti-ai ales tocmai ca numele Lilith sa te reprezinte?
Lilith (Hebrew: לילית; lilit, or lilith) is a character in Jewish mythology, found earliest in the Babylonian Talmud (completed between 500 and 700 AD/CE), who is generally thought to be related to a class of female demons Līlīṯu in Mesopotamian texts
|
Copy-paste-ul din wikipedia era inutil, stiam ce inseamna Lilith dinainte sa imi aleg user name'ul. Uite una din variantele mele preferate, referitoare la Lilith:
Altă versiune o prezintă pe Lilith că fiind prima soție a lui Adam, înainte de Eva. Adam s-a căsătorit cu ea pentru că obosisese să se acupleze cu animalele. El a încercat să o determine pe Lilith să stea sub el în timpul actului sexual, însă aceasta a refuzat, nesatisfacandu-i nevoia de dominație. L-a blestemat pe Adam și l-a părăsit, îndreptându-se către casa ei de lângă Marea Roșie. Adam s-a plâns lui Dumnezeu, care a trimis trei îngeri, pe Sanvi, Sansanvi și Semangelaf, pentru a o aduce pe Lilith înapoi în Eden, însă aceasta i-a sfidat pe cei trei îngeri, blestemandu-i. Cât timp a petrecut la Marea Roșie, Lilith devenise amanta demonilor, făcând câte 100 de copii în fiecare zi. Cei trei îngeri spuneau că Dumnezeu îi va lua toți acești copii dacă nu se va reîntoarce la Adam.Din nou Lilith a refuzat, fiind pedepsită ca atare.
Acesta a fost momentul în care Dumnezeu i-a dăruit-o lui Adam pe Eva, cea cuminte și supusă, exact opusul lui Lilith.
Pentru ca nu sunt cuminte si supusa. De aceea mi'am ales numele lui Lilith.