Citat:
În prealabil postat de Guru inc.
Inainte sa spuna asta spune ca El si Tatal Una sunt.Hristos nu neaga purcederea Duhului si de la El, ba chiar s-ar putea intelege din context ca Duhul purcede si de la El, din motiv ce El si Tatal, una sunt.Catolicii spun ca Duhul trece prin Fiul ca printr-un canal.Numele Duhului in ebraica inseamna suflare, respiratie... Se spune ca Iisus cand a dat Duh Sfant apostolilor a suflat peste ei... Cuvantul este gura, si aerul (Duhul, repiratatia) cuvintele... De fapt chiar El a zis Cuvintele mele sunt duh si adevar(asta mi-a venit pe moment improvizat).. Cred ca filioque ar putea fi cea mai nedreptatita dogma si erezie nu filiocve ci respingerea acestei dogme, din extremism religios si pe motive politice..
|
Daca citeai conferinta intelegeai despre ce e vorba, pentru ca tot nu ai inteles. Tatal si Fiul sunt tot una, la fel sunt si Tatal si Duhul, si Fiul si Duhul. Nu despre asta e vorba, pentru ca sat sustin si catolcii. Aici e nevoie de ceva mai multa teologie, dar in putin timp de studiu oricine poate intelge. dar nu poate sari peste partea cu cercetarea informatiilor, pentru ca nu are cum sa stie din instinct.