Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Ai utat varianta cea mai importanta propovaduita cu multa dragoste de catre unii , si anume sa vezi mai intai "care este religia "si " care este legatura ei cu viata in duh si adevar ". Auziti mai fratilor unde am ajuns ? ? ? ? ? ? Sa cercetezi tot de la A la Z , apoi de mai e timp mai dai si ajutor . Fara dosar curat sa nu va rugati si sa nu ajutati pe nimeni ! 
|
N-am uitat. Cu ocazia asta mi-am amintit de un epigraf din "Zbor in bataia sagetii", preluat de Patapievici dintr-o veche legenda necrestina.
Doar ca, spre deosebire de situatia de fata, in legenda, personajul care filozofa hamletian era, paradoxal, chiar cel cu un picior in groapa.
"Un om este ranit de o sageata otravita. Cei apropiati cuprinsi de disperare, aduc degraba un doctor.
Insa acel lovit de sageata respinge orice ingrjire, strigand:
"Nu voi lasa sa mi se smulga din trup aceasta sageata inainte de a sti cine
m-a lovit, daca e un ksatriya sau un brahman, care este famila sa, daca e inalt, scund, sau de statura potrivita si din care anume tinut se trage. Nu voi lasa sa mi se scoata aceasta sageata inainte de a sti cu ce fel de arc s-a tras asupra mea, ce coarda avea arcul, ce fel de pana avea sageata si din ce material era slefuit varful sagetii."
Adevarat va spun, un astfel de om ar muri inainte de a cunoaste toate aceste lucruri, care nu i-ar sluji la nimic".