Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
De curind in apostolul zilei (acum o saptamina) sfintul ap. Pavel , ca si Mintuitorul dealtfel , ne indeamna cu tarie poruncindu-ne : ,,... osebiti-va de cei ce fac faradelegea !" . Iar faradelegea o fac in primul rind toti cei ce ce nu sunt parte din madularul bisericii ortodoxe .
|
Sa-ti aduc aminte de faradelegile madularelor dintre care multe au ajuns la fapte mai rele ca paganii?
Citat:
De asemenea sa ne aducem aminte ca Hristos ne-a invatat multe , nu numai dragostea aproapelui ci si multe alte rigori . Ne spune Sf. Ioan teologul in a sa evanghelie ca daca s-ar fi scris toate cite a propovaduit/invatat si facut Hristos atunci cartile acelea nu ar fi incaput in aceasta lume .
|
Sigur ca da, taman rigorile nu s-au scris, dar alea i s-au descoperit lui Zaharia.
Citat:
Si ca sa o scurtam : este sau nu ortodoxa ? Cit de mult este in legatura cu biserica (spovedit , impartasit periodic, participarea la slujbe, etc) daca este ortodoxa?
|
Ca sa o scurtam: nu te priveste chiar deloc.
Topicul asta e pentru cei care au o inima, nu pentru zeloti.
Citat:
Toate acestea pt. ca ajutorul celor ce doresc sa il acorde sa nu fie spre osinda lor (sa nu uitam mustrarea data in vis de Hristos papei Grigore care s-a rugat pt. paginul imparat Nerva Traian si pt mintuirea lui ) ci spre folosul si isbavirea sorei din necaz !
|
Eu imi asum "riscul" din toata inima si nu cred ca sunt singurul.
P.S. Ai bun simt si foloseste topicul pentru ce scrie acolo sus, daca nu poti, abtine-te.
Sper din toata inima ca sora (nu colega, eu asa o simt) Ella sa nu ti-o ia in nume de rau, de altfel se astepta la chestii de genul asta, eu sincer nu ma gandeam ca poate fi CHIAR asa, dar tot sper sa te ierte.