View Single Post
Vechi 29.07.2007, 08:40:19
Iustin44 Iustin44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2007
Implicit

Trebuia sa-l intrebi despre aceasta problema. Daca te-ai fi dus pe o plaja pustie, crezi ca te simteai mai bine. Te-ai simtit prost deoarece ori ai fost singura, ori ai cazut din dreapta judecata, ne intelegand ca Dumnezeu ti-a oferit un mare ogor pentru a-l ara semanand Cuvantul Lui in sufletele celor cu care ai intrat in contact. Noi avem multe de invatat de la sectari caci ei invata si se pregatesc mult pentru a ne atrage pe noi in discutie si a duce vorba la marturisirea credintei lor gresite. Canonul nostru este sa-L marturisim pe Hristos celor pe care Dumnezeu ni-i scoate in cale. Rugaciunea mintii are rostul de a ne pastra mintea si sufletul curate pentru a le putea uni si primi Sf. Duh. Parintele Arsenie ne-a spus:"MANTUIND PE ALTII, MANTUIESTE-TE!"
Iar pentru cei casatoriti sau care au prieten(a), pot folosi acest sfat: In cartea "Scrierile Parintilor Apostolici" la "Pastorul lui Herma", ingerul il sfatuieste pe Herma ca de cate ori va fi ispitit de o alta femeie, sa-si aduca in minte chipul sotiei data lui de Dumnezeu, si-i va fugi gandul cel rau. Pot spune ca am incercat mereu sa pun in practica acest sfat si mereu mi-a folosit, gandindu-ma ca in primul rand Dumnezeu mi-a dat sotia asa cum mi-am dorit-o si apoi cealalta, oricat de frumoasa ar parea, nu are nimic in plus fata de sotia mea. In al III-lea rand, de cand mi-am cunoscut sotia, am avut si am mereu credinta ca daca eu n-o insel nici macar cu gandul, Dumnezeu nu va ingadui ca ea sa ma insele. Apoi, nu degeaba Mantuitorul spune ca copii vor plati pentru pacatele parintilor pana la al III-lea si al IV-lea neam. Un prieten mi-a povestit cum, in timpul facultatii a incercat sa se grozaveasca in fata unei profesoare pe care o simpatiza, iar cand a ajuns acasa, sotia lui iesea pe usa cu copilul pentru a-l duce la spital deoarece bause o jumate de sticla de Panadol, un sirop cu antibiotic pt copii, din care putea sa moara. Pentru cei care cred ca a fost o intamplare, Mantuitorul spune:"Nici macar un fir de par din capul vostru nu se misca fara stirea lui Dumnezeu."