View Single Post
  #1999  
Vechi 25.06.2011, 22:05:22
penticostalul penticostalul is offline
Banned
 
Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Mesaje: 530
Implicit Vorbirea in limbi si Fericitul Augustin

Citat:
În prealabil postat de tinutza Vezi mesajul
Am mai gasit pe internet ca ar fi o Omilie a Fericitului Augustin la Ioan 6,10 care spune ca Glossolalia a incetat.
Fericitul AUGUSTIN, la inceputul slujirii lui, a crezut ca au incetat nu doar vorbirea in limbi ci si toate darurile miraculoase ale Duhului Sfant.
El a sustinut ca că mărturia prezenței Duhului Sfânt nu mai este dată prin miracole, ci prin dragostea pe care Dumnezeu o pune în inima fiecăruia pentru Biserică.

Totuși, mai târziu Augustin arată un mare interes pentru supranatural si descrie diferite miracole pe care le cunoștea personal. Acestea includ vindecări ale orbirii, stăpânirilor demonice și chiar învieri din morți.

Augustin vorbește de asemenea și despre un fenomen pe care el îl numește jubilare. Aceasta este foarte asemănătoare cu ceea ce Biblia numeste „cântec în Duhul”, adică în alte limbi: „Jubilarea nu pronunță cuvinte, ci emite sunete care indică bucuria, fără cuvinte. Jubilarea este vocea unei inimi inundate de bucurie, a unei inimi care, atât cât reușește, vrea să-și manifeste sentimentele, fără însă a-i înțelege semnificația. Omul, pradă bucuriei, exultă, iar de la cuvintele pe care nu reușește nici să le spună, nici să le înțeleagă, trece la un strigăt de exultare, unde nu mai sunt cuvinte. Din sunetele pe care le emite, se vede bine că acesta e mulțumit, dar și că, inundat de bucurie, nu reușește să spună în cuvinte ce-l face să se bucure” (En. în Ps, 99.4.).

Apoi Sf, Augustin continua: " Și cui I se potrivește mai bine o asemenea jubilare decât Dumnezeului care nu poate fi exprimat în cuvinte? Pentru că acela este inefabil care nu poate fi exprimat prin cuvinte; și dacă nu-L putem exprima pe El în cuvinte, și nici nu putem rămâne tăcuți, atunci ce ne rămâne decât să cântăm în jubilare, pentru ca inima noastră să se bucure fără cuvinte, și bucuria nemărginită să nu fie încorsetată în silabe."

Declarațiile timpurii ale lui Augustin au fost răspândite prin Biserică de-a lungul secolelor ca fiind reprezentative pentru poziția lui. De aceea , Augustin ar putea fi, mai mult decât alții, responsabil pentru ceea ce a devenit cunoscută ca Teoria încetării darurilor, cesationismul.

Insa luat per ansamblu Fericitul Augustin NU a sustinut incetarea darurilor Duhului Sfant. El a crezut in minuni si in ceea ce el numea „jubilare”, adica rugaciune in limbi.

Last edited by penticostalul; 28.06.2011 at 13:41:26.