Citat:
În prealabil postat de Annyta
Cand ma spovedeam ca sufar de orgoliu, parintele meu duhovnic imi dadea Psalmul 50. Dar cred ca are valoare mai ales cand este primit canon de la duhovnic. Cel mai bine e sa te spovedesti, nu?
La mine mandria vine ca o contra-pondere a neincrederii in mine. Adica incercand sa ma vindec de neincredere, cad in mandrie. Nici una nu e buna... Nu vreau sa fiu autosuficienta, dar pentru orice lucru invatat/ realizat cred ca e bine sa ii multumim lui Dumnezeu pentru ajutorul primit.
"Miluieste-ne pe noi Doamne, miluieste-ne pe noi, ca nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii robii tai, miluieste-ne pe noi!"
|
aceasta de mai sus precum si "Cred Doamne! ajuta necredintei mele" sunt rugaciunile pe care le spun cand ma trezesc ca dau sfaturi necerute, cand ma consider eu mai sporita duhovniceste fata de colegele mele care nu stiu cand e zi de sarbatoare si ma intreaba pe mine, de fiecare data cand ma trezesc judecand pe cineva ca stie sau ca face mai putine decat mine.