Citat:
În prealabil postat de anisoara
Eu stiu ca am pacate ,fiecare avem dar nu simt ca trebuie sa ma spovedesc acum.Nu inteleg nici de ce copii se impartasesc in fiecare duminica la biserica unde merg.In copilarie eu ma impartaseam doar de PASTI.
|
in primele veacuri crestinii se spovedeau si se impartaseau in fiecare zi... si in timpurile noastre te poti spovedi si daca esti vrednic, impartasi, in fiecare zi... sau macar saptamanal... dar "practica" cea mai intalnita printre credinciosi in zilele noastre este de a se spovedi si impartasi doar in cele 4 posturi...
in posturile mari este bine a te spovedi la inceput odata (pentru ca spovedania sa te intareasca pentru ispitele din timpul postului) si la sfarsit inca odata ca sa-ti marturisesti si restul de pacate din timpul postului ca ispitele sunt mai mari in post...
copii se pot impartasi pana la 7 ani la fiecare Liturghie, pe dumneavoastra asa va duceau parintii, sau bunicii, etc, doar de Paste, este foarte bine si asa... dar bine este sa ne spovedim si sa ne impartasim cat mai des.