Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 26.06.2011, 08:06:58
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Trebuie facuta distigtie intre Imparatia sfintilor pe pamint (din visul lui Nabucodonosor explicat ceva mai putin vag de catre Daniel) si Imparatia lui Dumnezeu desprecare Iisus a spus ca vaveni si ea pe pamint (si "a si venit" si la acel moment)
Sint doua intelesuri care au legtura intre ele dar nu sint chiar identice.
La fel ca si crestinul va rog sa cititi Biblia si Coranul , eu am acasa Coranul insa am avut nevoie doar de putine lucruri ca sa inteleg motivele razboiului.
Coranul nu a picat din cer cum scrie in el , izvoare istorice deminstreaza ca el a fost scris de catre urmasii lui Mohammed dupa moartea lui , El insusi nu a scris nimic insa stia sa citeasca uneori fara sa deschida scrisoarea.
Asa incit Mohammed nu putea incalca Coranul din moment ce nu era scris.
In islam sint tot felul de scrieri dar multe dintre ele sint povesti , unele se contraic cu altele si nu au baza reala.
Mohammed a avut o singura sotie, nu a interzis adoptia si a ingaduit poligamia tocmai pentru ca femeile ramase in nr mult mai mare decit barbati sa nu aibe o viata dezordonata.
Daca moralitatea in aceasta privinta era slaba atunci nici simpla privire a unei femei nu ar mai fi fost considerat pacat sau tentatie a ochiului asa incit nici acoperirea femeilor -chiar si a barbatilor cu acoperamint pina la pamint nu mai erau obligatorii.
Asadar exista atacuri de acest fel si din interiorul islamului ca sa isi poata autorii justifica sau ascunde faptele lor indoielnice sau odioase.
In Coran cuvintele citate ale lui Mohammed arata ca omorul, uciderea este un pacat. Desemenea spune ca razboiul s-a incheiar si ca de-acum gurile sa va vorbeasca si armele sa taca.
In legatura cu Euharistia ea la rindul ei este un simbol , Dumnezeu in lucrarea lui pentru desavirsire nu se impiedica de mincatul unei bucatele de piine binecuvintate, Euharistia nu este ceva nou sau unic si existent doar in lumea iudeo-crestina iar Iisus fiind cuprins in Dumnezire este prezent prin duh si prin calitatile noastre interioare in orice om si in religie care i se inchina Creatorului.
Adevarata euharistie este desavirsirea atit a calitatilor cit si a intaririi duhului sfint si manifestarea tuturor harismelor incit sa putem face fapte mai mari chiar si decit Iisus.
In lumea iudaica euharistia a fost "inventata" de catre Melchisedec prin simbolul binecuvintarii piinii prin aducerea ei ca ofranda si a ruperii si impartirii ei ritualice.
Insa mincatul ritualic al ofrandelor este prezent de multe mii de ani in lumea hindusa.
In Biblie se vb in mai multe locuri despre Imparatia sfintilor, sfintii lui Dumnezeu si Imparatia lui Dumnezeu (Cortul lui Dumnezeu).
Despre Biserica Anglicana nici eu nu stiam prea multe, decit ca a fost catolica si ca autocefalia ei partiala a fost adoptata in urma unor exagerari autoritare din partea reprezentantilor Vaticanului.
Si mai stiu doar ca se permite slujirea de catre femei in biserica similar cum in primul secol existau diaconite si proorocite. Lucru bun zic eu chiar daca acum unii il considera nebiblic dupa interpretarea dogmei oficiale.