Citat:
În prealabil postat de konijiro
E vina mea ca nu primesc nici un raspuns care sa aiba sens?
In cazul in care nu ai observat, vorbeam despre dovezi istorice, extrabiblice, care sa confirme existenta lui Iisus si caracterul sa divin. Cred ca nu ai citit cu atentie.
|
Depinde pe cine si intrebi. Tu crezi ca tot crestinul si aici subliniez : ORTODOX.... are pregatire de arheolog, istoric si lingvist? Sau ca daca intrebi pe preoti acestia te-or "pacali"?
Citeste un pic din calauza in credinta ortodoxa.... de Parintele Cleopa.... Si vezi acolo cum a aparut catolicismul in primul rand si de ce....
Sau pentru tine marturiile crestine nu conteaza?
Pai atunci cine vrei sa iti explice... ce?
Citat:
Aiurea. Nu vei gasi fizicieni care sa aiba interpretari personale asupra legilor termodinamicii. Crestinii, in schimb, s-au spart in vreo 30.000 de secte, de clara ce va e dogma.
|
Oare?
Cat despre fizicienii care sa aiba interpretari personale asupra legilor termodinamicii... sa fim seriosi, oare cata logica au urmat, decat intuitie, descoperindu-le? Si in descoperirile lor pana aia sa se lumineze, nu s-au certat niciodata? Uite un mic exemplu, curentul alternativ vs. curentul continuu...
Asa ca nu-mi spune tu mie ca de fapt oamenii de stiinta sunt tot timpul aia mai cu capul pe umeri ca un om normal sau chiar prost. Ci si ei sunt egoisti, mandri si ar calca pe oricine in picioare ca sa se afirme sau sa isi afirme teoriile chiar daca acestea sunt dovedite gresite sau in timpul vietii lor, sau dupa vreo 2-3 sute de ani. Nimeni nu e perfect pe lumea asta. Nici crestinismul. Nici stiinta. Cand se dovedesc pe lumea asta oameni meschini....
Citat:
Nu. Fanaticul are o minte total inchisa la orice fel de schimbare sau parere contrara.
Mintea mea e cat se poate de deschisa la ideea existentei lui Dumnezeu, chiar si a aluia crestin, in cazul in care cineva e capabil sa imi explice anumite lucruri, fara sa imi spuna ca trebuie sa cred in absenta dovezilor. Mai rau, sa imi spuna sa cred chiar daca exista dovezi ca zeul lui nu exista.
|
Bun daca e deschisa la ideea existentei lui Dumnezeu, iar crestinii se dovedesc incapabili sa te lumineze, ce nu te rogi Lui sa Ti se explice? E prea greu?....
... Tocmai aici te cam inseli. Dovezile pe care le spui tot atata vreme ca sunt impotriva existentei lui Dumnezeu, sunt mai degraba relative si alea. Adica, nu pot fi dovedite ca se bazeaza pe o perioada lunga de timp... E ca si cum ai spune ca doua linii paralele au un punct comun la infinit.... Cam asa cred ca sunt si cu teoriile tale stiintifice.
Si in plus... la fel cum sunt si teorii impotriva lui Dumnezeu, la fel sunt si teorii care sunt.... impotriva acelora... tot de oameni de stiinta si tot asa...