View Single Post
Vechi 26.06.2011, 18:06:32
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mie imi pare ca Sfantul Velimirovici a numit pe Budha Sfant,in cartea "prin jurnalul temnitei".
E o opinie a unui Sfant crestin ortodox.
Ma indoiesc ca Sfantul Nicolae Velimirovici a spus asa ceva. Iar daca a spus-o ramane pozitia lui si nu pozitia bisericii. La noi la ortodocsi sfintii nu sunt infailibili(fara de greseala), infailibil este Iisus Hristos si infailibila este Biserica al carui cap este Hristos.

Citat:
Dumnezeu Iisus Hristos e Dumnezeu intrupat,dar de unde reiese de aci ca Budha nu ar putea sa fie Sfant?
E absurd ce spui. Mantuitorul spune ca exista o singura Cale care duce la Tatal, si aceasta trece prin El: Hristos. Apoi Budha a raspandit invataturi(si nu putine) contrare atat Vechiului cat si Noului Testament. Daca l-ar fi cunoscut cu adevarat pe "Dumnezeul lui Avraam, Isaac si a lui Iacov" esti de acord cu mine ca altfel ar fi stat lucrurile?

Citat:
Nu zice in Sfanta Scriptura de Melchisedec care se pare era ceva pustnic si era mai Sfant decat Sfantul prooroc Avraam,ca zice ca l-a binecuvantat?
Si ce are Melchisedec si binecuvantarea data lui Avraam cu Budha si cu extremul orient? Melchisedec e unul dintre "preotii" lui Iahve in Vechiul Testament. Mi se pare ca in Sfintele Scrieri se spune despre Mantuitorul: "Tu esti Preot in veac dupa randuiala lui Melchisedec". Unde scrie ca Mellchisedec este mai presus de Avraam?

Citat:
Dumnezeu Iisus Hristos e Dumnezeu si lui Budha mi se pare,nu cred ca Budha nu a urmat tot invataturi de la Preasfanta Treime.
Tare as fi curios sa aflu cum prezinta Budha invatatura despre Sfata Treime...

Citat:
Nu zice la Sfanta Scriptura ca la nasterea lui Dumnezeu Iisus Hristos au venit ca sa il cinsteasca ca Dumnezeu trei magi de la rasarit?
Pai acestia nu erau nici de neam si nici de religie iudaica,de unde stiau ca Dumnezeu Cuvantul se va intrupa dintr-o fecioara?
Rasaritul (adica estul) fata de Israel,nu este prin Asia?
Magii de la rasarit nu erau nici budisti, nici hindusi, nici taoisti... erau doar astronomi(mag) care urmarind mersul stelelor au vazut o stea deosebita care anunta nasterea unui mare Om, un mare imparat (cum nu se mai nascuse pana atunci).
Magii n-au stiut ca Iisus se va naste dintr-o fecioara!
Si Israel este tot prin Asia(Orient Apropiat). Dar Nepalul, China, India se afla in Extremul Orient. Iar intre extremul orient si magi nu prea este nici o legatura, magii venind din apropierea Israelui din tari cu traditii apropiate.
Reply With Quote