View Single Post
Vechi 26.06.2011, 19:15:06
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inlaturatul Vezi mesajul
Folosiți un cuvânt prea puternic pentru niște minorități religioase! Nici măcar regimul comunist care avea la dispoziție toate mijloacele de constrângere nu a reușit să "desființeze" Biserica, cu atât mai puțin niște "sectari". Apropos, remarc și eu la dvs. o anume radicalizare a discursului
Comunismul lupta impotriva Bisericii si a lui Dumnezeu fara sa aduca argumente din cartea lui Dumnezeu (Biblia).
Comunismul nu spunea "credinta ta e gresita", ci spunea "credinta (TOATA credinta!) e o prostie".

Normal ca singurul mod in care comunismul putea desfiinta credinta ortodoxa (sau oricare alta) era exterminarea credinciosilor pana la ultimul.

Sectarismul nu vine cu mitraliera in numele lui Marx si Lenin, precum comunismul; ar obtine ca si comunismul: mucenici.
El vine cu aceeasi Carte pe care o are Biserica inca de la inceputul crestinismului si o foloseste impotriva Bisericii. Sectarismul nu constrange _ el ademeneste.

Cuvantul folosit de mine e preluat din postarea d-lui Penticostal _ am evitat sa-l folosesc, din politete, desi tratamentul aplicat ortodocsilor nu este unul politicos.
Discursul meu s-a radicalizat fiindca si pozitiile anti-ortodoxe sunt foarte radicale.
Vedeti tema despre Botez: Ortodoxia pune accent pe imbracarea in Hristos, altii pun accent pe problema juridica a drepturilor omului adult si a lipsei de drepturi a copilului...

Last edited by AdrianAamz; 26.06.2011 at 19:19:13.