Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Lucrurle nu trebuie judecate dupa aparente-
1.Buddha apare intradevar ca o finta supraponderala dar doar in desene si statui fiindca traditia locala spune ca atunci cind ajungi la maturitatea spirituala trupul se implineste un pic , lucru intilnit si la noi in cazul mutor persoane dupa casatorie cind viata le devine ordonata.
2.Eu nu stiu ce fapte ale lui Buddha ti-au trezit suspiciuni tie sau oricarui om din lume. El a fost un om exemplar atit ca fiu, tata, cit si ca maestru spiritual.
3.Indienii fac parte dintre popoarele care au avut scris inca din cele mai vechi timpuri,
Acele papirusuri sint fotografiate, ele se afla in patrimoniul diferitelor manastiri mai cu seama ca unele texte sint continute intre alte paragrafe ale unora din scrierile lor sacre
4 Probabil ca Iisus nu a inceput sa predice imediat ce s-a intors. Daca el nu ar fi fost plecat atunci conform traditiei la 12 ani rudele trebuiau sa ii gaseasca o viitoare sotie, lucru pe care a reusit sa il evite doar prin plecarea din zona.
5.Nimeni nu spune ca daca avem habar de credintele si religiile pamintului trebuie musai sa le practicam
|
1. Traditia crestina arata ca persoanele evoluate spiritual sint, din contra, slabe. Iar calugarii au o viata ordonata si cu toate astea marea lor majoritate sint slabi. Oricum, chiar daca nu conteaza cum arata fizic, in crestinism sint atit de multi sfinti mai apropiati de felul nostru de a fi si noi incercam sa-i luam pe ei ca exemple;
2.Am citit ca a murit pentru ca s-a inecat cu un bol de orez. Apoi, daca viata i s-a scris dupa trei sute de ani e foarte posibil sa nu existe prea multa acuratete in relatarea vietii lui. Sa ne gindim ca noi am vrea sa reconstituim acum viata lui Daniil Sihastrul... In afara de niste legende nu avem nimic la indemana
3. Asa e, uitasem de scrierile indiene. Papirusurile acelea, daca exista, nu le-a vazut inca nimeni. Pe internet nu am gasit nimic, iar cercetatori sau oameni de stiinta care sa fi publicat vreo carte referitoare la asta nu exista inca. Atunci toate povestile pe aceasta tema nu sint decit povesti.
4.Iarasi supozitii aberante:o parte din ucenicii Lui Isus nu erau casatoriti si nu cred ca erau copii de 12 ani. Sfintul Ioan Botezatorul nu era casatorit, la fel si Pavel. Cu teoria asta ar trebui sa credem ca toti ucenicii necasatoriti ar fi fost de vreo 12 ani. Iarasi supozitii fara nici o acoperire data de Sfinta Scriptura.
5. Cu adevarat nu trebuie sa le practicam; ar fi imposibil. Ar fi ca si cum noi avem la masa friptura dar iesim afara sa mincam iarba. Singurul lucru pe care putem si trebuie sa-l facem este sa ne rugam pentru toti oamenii.