Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Pai, la noi minorii vor botezul inca din scutece. Aveti ceva impotriva ?
|
N-am nimic Doamne ferește! Bebelușii noștri nu sunt atât de precoci... asta e, ce să-i faci?
Citat:
si tot EL a spus, prin Sf. Apostol Pavel : "cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat".
|
Iată a sosit momentul să apreciez traducerea Anania față de Cornilescu!

Versiunea ortodoxă nu spune "
ați fost botezați" [de către părinți/nași/preot], ci "
v-ați botezat" [ca un act deliberat, liber consimțit, în cunoștință de cauză].
„A te îmbrăca” în Hristos însemnează a adopta principiile Lui, a imita exemplul Lui, a accepta călăuzirea Lui, a deveni ca El (
2 Cor. 5,17). Scriitorii greci vorbesc despre îmbrăcarea cu Platon, Socrate, etc., însemnând prin aceasta a-i accepta ca mentori și a urma învățăturile lor. A te „îmbrăca cu/în Hristos”, înseamnă a te dezbrăca de sine și de firea veche. Cam dificil pentru un bebeluș de câteva zile...
Citat:
Am o intrebare: nu ati vrea sa luptati (alaturi de noi) impotriva ateismului insolent, impertinent si mistocar care a invadat forumul de ceva vreme ?
|
Nu mi-am propus asemenea "lupte". Ca și în problema botezului, un ateu nu poate fi convins de pe poziții de forță. Cât privește insolența, miștocăreala și cuvintele nespălate, cred că e mai eficientă intervenția adminului. Din nefericire, dânsul se concentrează pe alte direcții...