Grabnic ajutor!
Am avut un necaz in familie si a trebuit sa umblu pe multe drumuri, parca taote erau incurcate iar in fiecre loc trebbuia sa merg cel putin de doua ori. Totul mergea anevoie. Era vorba de desfasurarea unei succesiuni, nu pentru avere, ci-in ceea ce ma privea in mod deosebit-locul de veci unde este inmormantata fiica mea. O multime de nepoti si surori pe care trebuia sa-i duc la notar. Cel mai dificil era cu un nepot care nu este in tara, trebuia mers la conmsulat/ambasada, hartii, formulare, etc, el ocupat si putin mai dezinteresat,etc. Inca nu e incheiata succesiunea dar e pe final. Nepotul meu tergiversa lucrurile, nu neaparat cu intentie, ci, asa cum am spus, mai dezinteresat. Am rugat-o pe Maicuta Sfanta si pe SfantulNicolae, "sa-l impinga un pic de la spate", exact asa m-am exprimat pentru ca nu stiam cum sa zic mai potrivit si am cvitit Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului. A treia zi nepotul meu mergea la consulat! Acum astept scrisoarea lui, care-desi nu sunt acasa-stiu ca va sosi cu bine.
Nu stiam daca se cuvine sa cer acest ajutor Maicutei, ma gandeam ca nepotul meu nefiind ortodox..in cultul lor nu cinstesc pe Maica Domnului......ganduri.
Tot acum nu reuseam sa duc bunurile ramase intr-un loc unde ar fi fost binevenite, ma amanau cu transportul de trei saptamani, si eu trebuia sa rezolv problema, nu sa o aman. Tot pe Maica am rugat-O. Si s-a facut tot.
Marturisesc ca multa vreme nu am indraznit sa cer ajutorul Maicutei, socotind ca
o nevrednica asemenea mie nu are ce cauta nici cu gandul in preajma Maicii Domnului. Incet, incet am luat indrazneala si am rugat-O. Totdeuna m-a ajutat Maica Sfanta. Cum as putea sa-i multumesc? Nu asa cum stim noi oamenii sa ne multumim intre noi pentru ajutor. Cred ca doar indreptandu-mi viata, faptele, gandul, tot catre cele bune si placute Tatalui Ceresc. Numai de as fi in stare.... pentru ca atat de repede o iau pe drumul cel prost... chiar si cu o vorba, cu ganduri necuvenite...
Multumesc Maicuta si te rog nu ma lepada de sub Sfantul Tau Acoperamant caci fara ajutorul Tau pier!
|