Mihai,
Referitor la celalalt mesaj, eu am citit in Apocalipsa ca exista doua invieri, prima a sfintilor care vor Imparati cu Hristos mii de ani, dupa care va fi a doua inviere, cea in trup a tuturor oamenilor, moment in care ne-sfintii vor fi judecati si unii vor merge la viata vesnica iar altii la chin vesnic si acest chin vesnic poarta numele de moartea a doua. Ca atare sfintii sunt cei care imparatesc deja cu Iisus dupa Cuvantul Sau asa ca nu pot fi decat crestini sau evrei care il asteptau pe Mesia fara a mai apuca sa il vada in viata lor, si se spune despre ei ca sunt fericiti cei ce au parte de invierea cea dintai, cu atat mai mult cu cat nu merg la Judecata dupa spusele atat ale apocalipsei cat si a lui Iisus care a zis ca cei ce vor crede in El si vor face voia Tatalui nu vor merge la Judecata ci vor trece de la moarte direct la viata. Deci in momentul in care trupul lor va muri, sufletul va fi viu alaturi de Hristos. Dupa cum se vede la moarte cea de a doua, moartea nu inseamna trecere in nefiinta, in inexistenta, ci inseamna o existenta departe de Dumnezeu, in intuneric si suferinta, ca atare viata inseamna o existenta alaturi de Dumnezeu in bucurie. Deci sfintii care trec de la moarte la viata fara a mai trece prin judecata, nu fac altceva decat sa treaca cu sufletul la o existenta alaturi de Iisus si de aceea Imparatia incepe aici si acum in inimile noastre pentru ca existenta alaturi de Iisus incepe aici si acum pentru crestini. Desavarsirea nu inseamna altceva decat ceea ce arata Iisus, faptele de iubire care il definesc pe Dumnezeu Tata, Dumnezeu care a zis in mod clar ca placerea Lui se afla in Fiul si ca atare este scris ca cel care nu il cinsteste pe Fiul nu il cinsteste nici pe Tatal, deci desavarsirea trece obligatoriu prin Fiul, inclusiv prin cinstirea Fiului. Ori musulmanii zic ca Iisus este un simplu profet, ca nu ar fi Fiul lui Dumnezeu. Eu nu am citit Coranul dar i-am ascultat pe cei care l-au studiat in cadrul cursurilor organizate, nu dupa urechea proprie, si care poarta discutii interconfesionale cu musulmanii, si ei zic ca aceasta religie este ca si cea ebraica: dinte pentru dinte si ochi pentru ochi, ori desavarsirea vine din iubirea vrajmasului dupa cum arata Iisus, iubire care la om este imposibila fara ajutorul lui Iisus si posibila numai prin El.
|