View Single Post
Vechi 27.06.2011, 11:15:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
La originea acestor discutii interminabile a fost o intrebare a mea .
De la aceasta s-a ajuns la marile subiecte dezbatute de nenumarate ori ( si care inca vor mai suporta multe discutii atita vreme cit vor exista crestini care se dau sau se cred mult mai buni si mai iubitori si mai cumsecade decit sfintii care au talmacit Evanghelia, care au transmis Sfinta traditie si cei care adunati in sfinte sinoade au intemeiat Sfintele si de Dumnezeu inspiratele canoane)
Aici s-a ajuns pentru ca asa cum au crezut neoprotestantii ca pot rastalmaci Scriptura sa se potriveasca cu ambitiile lor personale si parerea lor despre bine si dreptate, pentru indreptatirea de sine, asa au ajuns si unii din asa zisii adevarati ortodocsi sa rastalmaceasca Sf. Scriptura si Sf. Parinti pentru a face din cele sfinte temei pentru lipsa de dragoste, legalism si ura sau indiferenta fata de cei cazuti sau rataciti.

In ceea ce priveste pe cei de alte credinte, nu pot fi pomeniti la Proscomidie, nefiind parte din Trupul Bisericii, in schimb cei botezati ortodocsi, fie ei agnostici sau atei declarati, atat timp cat n-au fost afurisiti nu vad de ce n-ar putea fi pomeniti.

Sa nu uitam ca la inceput nici macar catehumenii nu puteau participa integral la Sf. Liturghie, acum usile bisericii sunt deschise de la inceput pana la sfarsit pentru oricine, indiferent de convingeri.
Dupa vorba aia: intra cine poate, ramane cine vrea.

Ba mai degraba bag seama ca bunii nostri credinciosi cu patlama de ortodocsi, spovediti si impartasiti o tulesc inainte de sfarsitul Sf. Liturghii, mai ales cand e vara si cald.

Citat:
Eu stiu ca sunt rece si calculat dar tu, ce vei face ? Cum va suna rugaciunea ta de ajutor ? : Doamne , ma rog inaintea ta pt. sora satanista si si pt. sora newage care stie ca poate birui viata singura , adica pe tine cel ce esti Calea , Adevarul si Viata, si inca ma rog inaintea ta pt. sora care-ti batjocoreste mama si inca pt. toate si toti care sunt impotriva ta , te hulesc si te blesteama cu faptele si vorbele lor deoarece tu m-ai invatat sa-i iubesc pe toti !!!
Crezi ca merge asa ceva ? Eu cred ca daca macar indrasnesti asa ceva te va prigoni Dumnezu ca si pe ucigas !
Ia sa vedem, sa incercam cu rugaciunea lui Hristos catre Dumnezeu Tatal, pentru cei care il rastigneau: "Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac." (Luca 23:34)
Si erau pagani, idolatri (romani), vorba aia "se inchinau la draci".

Pe El nu L-a "prigonit ca si pe ucigas" pentru asta (wow, la sfinti noi, canoane noi)..oare sa fi fost o exceptie?

Citat:
NB: SF. ANTONIE CEL MARE :
: „la sfarsit oamenii vor innebuni, iar daca vor vedea ca unii nu innebunesc, vor zice ca aceia sunt nebuni pt ca nu sunt asemenea lor”.
Asta o poata zice si un nebun cu acte in regula la comisia medicala ca "argument" pentru a fi lasat liber printre oameni.
Ca deh, el e ala sanatos, cei care l-au bagat inauntru sunt nebunii.

Si inca ceva domnule Zaharia.

Am gasit o vorba aici: "Cum este omul, așa este și dumnezeul lui”.

"Veneam în fiecare zi la mama și mergeam împreună acasă ca mama să creadă că eu vin de la școală. Odată am întrebat-o: tu L-ai văzut vreodată pe Dumnezeu? Cum să nu?, a răspuns mama, eu îl văd în fiecare zi? Cum așa?, m-am mirat eu. Păi te văd pe tine în fiecare zi. Să știi că Dumnezeu este în fiecare om. Cum este omul, așa este și Dumnezeul lui. Dacă omul este rău, și dumnezeul lui este rău, dar dacă omul este bun, și Dumnezeul lui e bun”.

Subiect de meditatie.

Last edited by AlinB; 27.06.2011 at 12:07:13.