Citat:
Īn prealabil postat de Mihailescu-Marin Daniel
... sefii sunt nervosi si tipa la tine. Imi tot vine sa ma duc departe, imi vine sa imi iau sotia si sa plecam in varful muntelui intr-o pestera, doar noi doi, sa avem parte de liniste, de pace dar.......nu putem.
Vad in jurul meu (serviciului meu) numai oameni care sunt dezorientati, care nu stiu ce vor si nu stiu cine sunt. Vad oameni rau intentionati, vad haos in gandirea lor, vad disperarea pe chipul lor si stau si ma gandesc........Doamne, daca eu sunt in colectivul lor, inseamna ca sunt si eu la fel???
|
,,Si daca in fiecare institutie, in fiecare gospodarie ar fi macar o persoana care sa slujeasca cu credinciosie lui Dumnezeu, ce intelegere ar fi atunci in lume!...."
Mai bine inceteaza sa te mai razboiesti, nu te mai lupta cu ei!"
,,Dar eu nu ma razboiesc cu nimeni"
,,Da" i-am raspuns, nu te razboiesti fizic, ci in cuget - si aceasta este acelasi razboi.
Nu esti multumita cu situatia in care te afli."
,,Dar nimeni nu poate sa rabde asta!", spunea ea.
,,Da, de unul singur nu se poate - dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, vei putea.
Nimeni nu stie daca tu te rogi sau nu - aceasta este lucrul launtric al fiecarui suflet.
Cand te jicnesc, tu sa nu-i jicnesti, sa nu le intorci jicnirea - nu numai cu cuvinte, ci sa te ostenesti ca nici in ganduri sa nu-i vatami!
Roaga-te la Domnul sa le dea inger bun si ca nici pe tine sa nu te uite Domnul."
Staretul Tadei