View Single Post
Vechi 27.06.2011, 17:56:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Iar o sa ma puna la colt Cristi, dar nu ma pot abtine:

Mai fratilor, eu nu zic ca nu trebuie sa ne rugam pentru aproapele, da, sa ne rugam, daca si cum putem, dar sa nu mai aruncam cu vorbe mari incolo si incoace, sa nu ne mai laudam atata cu putinta si cu disponibilitatea noastra afectiva de a ne ruga unii pentru altii! Auzi, daca eu spun un Doamne miluieste pe forum, ma fac asemenea samarineanului milostiv! Spun disponibilitate afectiva, ca dragostea despre care se vorbeste in Corinteni, cea mai mare virtute dintre virtuti, nu stiu cine o are, si se manifesta prin jertfa tacuta (toate le rabda), nu se arboreaza prin toate partile prin cuvinte dulci si miorlaieli... Cititi la Sfantul Simeon Noul Teolog cate trepte sunt pentru a dobandi dragostea (prima e smerenia, penultima e nepatimirea!) iar cine a dobandit-o, acela a ajuns la masura desavarsirii! La felul in care vorbesc unii, am putea crede ca avem numai sfinti in viata pe forum, cei mai mari rugatori pentru sine, aproapele si dusmani, care au ajuns la nepatimire, au invins toate ispitele, care se hranesc numai cu rugaciune... noi nu le implinim pe cele mici, dar avem pretentia ca le implinim pe cele mari.

Inca o data, eu imi doresc ca toti-toti sa se roage pentru toti, sa se mantuiasca si sa se desavarseasca, dar sa nu traiasca in inselare, zicand: ia uite ce bun si ce iubitor de Dumnezeu si de aproapele sunt eu si ce rau e vecinul meu, ca nu a ajuns la masura mea!
Nu se lauda nimeni ca e mare rugator, dar cred ca e normal ca unii sa se mai supere cand vad cum e silita (sau siluita?) ortodoxia sa stea de-a curmezisul in calea rugaciunii pentru cei in nevoie.

Si nu vorbim aici de o nevoie oarecare, e o chestiune efectiv de viata si de moarte, atat fizica cat si spirituala.

Ce atitudine ortodoxa e asta sa spui cuiva in suferinta: "fa-te tu mai intai sanatos si pe urma o sa ma rog eu pentru sanatatea ta".
Nu vezi nici o problema aici?

Nu e vorba aici de cine stie ce mega-virtuti teologice, ci bun simt care deriva dintr-o farama de umanitate si afectiune.
De ce pe unii religia ii dezumanizeaza in loc sa fie procesul invers? Buna intrebare..

Sper ca unii sa nu se grabeasca sa dea vina pe religie si sa invoce umanismul ca valoare superioara.

P.S. I-am luat-o inainte lui Cristi, sper sa ma ierte. :)

Last edited by AlinB; 27.06.2011 at 18:02:56.