Citat:
În prealabil postat de vintage
"Din pacate, in epoca noastra avem multi care tulbura Biserica Mama. Dintre acestia, cei cu stiinta, au prins dogma cu mintea si nu cu duhul Sfintilor Parinti. Iar ceilalti, care sunt fara stiinta de carte, au prins-o si acestia, dar cu dintii, de aceea si scrasnesc din dinti atunci cand discuta probleme bisericesti, princinuindu-se asftel mai multa vatamare Bisericii din pricina acestora, decat din pricina celor care lupta Ortodoxia noastra”.
Cuviosul Paisie Aghioritul
|
Pacat ca din toate interventiile mele ati voit sa intelegeti doar atit !
Parintele Paisie Aghioritul este o somitate clasica a ortodoxiei contemporane si nu a scris numai ceea ce ati postat aici . Bine ar fi sa il cititi in intregime . Veti avea bucurii enorme dar si multe contradictii . A scris f. mult si f. adinc !
El face parte din garda parintilor arhiclasici, atoniti , in care intrau si Iustin Popovici s, Arsenie Boca si Cleopa chiar daca acestia nu etau atoniti.
Faceti ce doriti si comportati-va cum va convine dar tare bine este ca atunci cind va alegeti un autor ortodox spre lectura interesati-va despre cit de mult a scris si cautati sa-l cititi integral, ca sa puteti intelege ceva !
Altminteri, pe parti cititi , pe parti veti vietui !
Desi v-am privit cu entuziasm , in cele din urma ati reusit sa ma dezamagiti .
Dar ce mai conteaza aceasta intr-o lume in care ,,binecuvintarea" este totuna cu ,,binecuvîntarea" iar ,,unitatea credintei" tot una cu ,,unirea credinței".
Bucurati-va mult ca nu sunteti ca mine , stiti pilda vamesului si a fariseului : ,,...multumescu-Tie Doamne ca eu nu sunt ca vamesul acesta ..."
Sa dea Dumnezeu sa ne auzim , cind o fi sa fie , cu bine si pace !
NB : din ce lucrare a parintelui ati extras pasajul si care este locul ?