Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dacă noi credem în caracterul de neînlocuit al preoției, rugăciunea pentru preoți nu este o devoțiune facultativă ci este o necesitate de prim ordin. Iată de ce, astăzi, cer de la fiecare dintre voi să ofere comuniunea acestei Misse pentru sfințirea preoților, pentru a-i face mai puternici în lupta pe care au a o duce împotriva demonilor, a lumii și a lor înșile. Astfel, îi veți face mai eficienți în misiunea lor și veți uni rugăciunea voastră cu cea a lui Cristos: "M-am rugat pentru tine, pentru ca să nu piară credința ta". Amin !
|
Spunea sfintul Ioan Maria Vianney: toate faptele bune din lume, toate rugaciunile oamenilor nu valoreaza cit o sfinta liturghie. Pentru ca rugaciunile si faptele bune, oricit de curate sau nobile ar fi, sint omenesti. Insa Sfinta Liturghie este o lucrare dumnezeiasca. De aceia diavolul actioneaza in primul rind pentru a-l rapune pe preot. Prine el ne sint iertate pacatele, cu ajutorul lui ne impartasim cu Trupul si SIngele Lui Cristos, cu ajutorul preotului luptam pentru a cistiga Imparatia lui Dumnezeu. De cind am citit asta mi-am propus sa merg mai des la biserica, nu numai duminica sau in sarbatorile de porunca.
Am sa urmez aceasta initiativa si o data pe saptamina voi oferi Jertfa Sfintei Liturghii pentu preoti. Atit de mult am fost ajutata de preoti ca e o datorie de onoare sa ma rog si eu pentru ei, macar cit de putin.