View Single Post
Vechi 27.06.2011, 21:07:50
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Gardianule, nu este frumos cum judeci.
In fapt, ar trebui sa multumesti celor care pleaca sa munceasca in strainatate. Banii trimisi de aceia acasa (cu multe sacrifivii) sunt o GURA DE OXIGEN pentru Romania.
Gandeste-te ca Romania nu exporta mai nimic, dar importa masiv. De unde bani?

Uite aici:In primele doua luni, transferurile de bani din strainatate au totalizat 1.07 miliarde euro, cu 154 milioane euro mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. In februarie transferurile au totalizat 663 milioane euro, suma dubla fata de cea inregistrata in februarie 2010, click pe graficul alaturat pentru detalii. Aceste transferuri reprezinta in principal banii trimisi in tara de catre muncitorii romani din strainatate.
Daca nu ai idee cat de mare este aceasta suma, citesti mai departe pt a compara cu "investitiile straine": "Investitiile straine au totalizat 54 milioane euro in februarie si 294 milioane euro in primele doua luni, suma dubla fata de anul trecut, insa creditele intra-grup reprezinta 267 milioane euro, respectiv 91% din total. Cu alte cuvinte, investitiile straine au reprezentat in principal finantari realizate de companiile mama din strainatate catre filialele lor din Romania, evolutie ce poate indica faptul ca multinationalele se gandesc din nou la dezvoltare."

Altfel spus, cand leul se intareste/devalorizeza etc.. gandeste-te ca este conectat direct la banii trimisi in tara de cei peste 2 milioane romani care muncesc in Europa.
Care muncitori, daca ar fi stat acasa, ar fi fost someri.
Pt ca romanii oricum consuma numai marfa de import. Ca daca pasta de dinti s-a numit Cristal, iar samponul se numea Urzica.. pai nu erau destul de bune. Trebuie sa fie Colgate, Unilever, etc...
Eu stau in sua si aici nu exista piete, decat rar gasesti asa ceva. Si cand gasesti o piata unde vand micii producatori, produsele sunt de 2-3 ori mai scumpe decat in magazin. Dar lumea se inghesuie sa cumpere pt ca in primul rand apreciezi si sustii munca fermierului si vrei sa-l mai vezi si la anul ca vinde in orasul tau!
Nu exista asa ceva in Romania, din pacate. In Romania se scuipa pe cei care muncesc pamantul.
Ar fi multe de spus..
Total de acord cu multe aspecte spuse de tine !
E adevarat ca banii lor, ridica pe diverse cai nivelul de trai al celor din tara !
Insa, eu nu-i condamnam pe ei idividual sau global,condamnam intreg femomenul ca atare !
Adica, toti suntem vinovati,oarecum,ca nu am reusit impreuna sa stam si sa facem mai mult aici,si nu aiurea pe la altii !!!
Ar fi interesant de comparat un studiu statistic, daca s-ar face, care sa evidentieze pt fiecare tara post-comunista,numarul de emigranti economici in raport cu populatia tarii respective !
Ar fi interesant sa ne comparam cu vecinii nostri, ungurii,sarbii, slovenii, slovacii,cehii, croatii,bulgarii,....etc
Fac pariu c-am iesi pe primul loc,poate !!!
Si intrebarea iarasi vine: de ce vecinii nostrii,pleaca mai putini si noi mergem mai multi ?

Ma bucur,ca am ocazia sa vb cu cineva din Sua ,si te-as ruga sa imi zici :

1).Cum priveste , reglementeaza si gestioneaza statul american,raportul dintre infractiune si lege ???
2) cum e "la tara" in sua ??? exista asa ceva ?
mersi pt amabilitatea de-a raspune !