Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 28.06.2011, 09:41:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Acum vreo doua luni spuneati ca nici levitatia nu e crestina. S-ar parea ca un ortodox a levitat, deci concluzia: leviatatia nu mai e de la diavol. Va sugerez sa cititi cu atentie scrisorile sfintului apostol Pavel; verificati inainte daca e sfint ortodox, ca sa nu va induca in eroare un inger cazut. Veti constata ca sfintul Apostol Pavel avea atit stigmatele cit si darul bilocatiei.
Neadevarat, pentru ca probabil sunteti mai mult ocupata cu persoana mea decat cu mesajele ce le scriu. Si doar de curand am dat mesajul in care pe forumul catolic spuneam acum mai bine de doi ani ca levitatia este prezenta si la unii sfinti din primul mileniu. Dura cred doua minute sa il cititi.
Obsevati cum aveti aceeasi atitudine agresiva, ironica, din cauza ca va deranjeaza adevarul pe care il spun. Neputand sa-l acceptati cautati sa gasiti vreo greseala la cel ce il spune, in acest moment eu. Daca nu era aceea greseala, poate urmatoarea sau urmatoarea, trebuie sa fie ceva.
Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
pentru catalin:
Iar acum ati mai scos un termen: translatia; ca si cum cei din Evul Mediu aveau ceasuri ultraperformante ca sa stabileasca daca in aceiasi secunda un om a fost in doua locuri! Si cum dati dumneavoastra verdicte: de la diavol sau nu. Ca si cum Dumnezeu nu ar fi Cel Atotputernic care poate sa faca tot ceea ce voieste cu alesii sai; prin aceasta interpretare s-ar putea intelege ca Diavolul poate face minuni pe care Dumnezeu nu le face! Minunile nu se interpreteaza dupa un unic criteriu: sint in curtea bisericii ortodoxe sau nu! Dar daca nu intelegeti un lucru atit de simplu, ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii de pe pamint, nu numai pe ortodocsi, cum sa intelegeti lucruri mai grele!
Din nou vorbiti despre lucruri pe care nu le cunoasteti, doar din imaginatie si logica dvs. Logica aceasta trebuie sa se bazeze si pe informatii, altfel e logica la ce? Si sa nu se inteleaga gresit, ca as zice cumva ca cei ce nu stiu sau nu au informatii nu ar putea sa-si spun parerea sau sa intrebe ceva, etc. Nu, ci doar sa nu fie agresivi si atotcunoscatori, cum sunteti dvs., de exemplu. Desi de multe ori dvs. nu stiti despre ce vorbiti eu nu am evidentiat asta, ca sa nu va supar cumva, in schimb dvs. nu va sfiiti ca sa imi tot aduceti niste acuze fara rost, datorate nestiintei dvs. Nu v-am rugat sa va informati inainte de a acuza cu ceva?
Probabil nu ati citit viata niciunui sfant dinainte de schisma, pentru ca am observat ca multi catolici doar pe cei de dupa schisma ii cunosc (exceptie fac unii greco-catolici, acestia avand aceeasi sfinti in calendar ca si ortodocsii). In cazul translatiei scrie la sfinti ca acestia dispar din primul loc. Dar dvs. neavand cunostintele de baza de teologie nu aveti cum sa intelegeti ce am explicat eu, ca nu se poate in crestinism ca o persoana in afara de Dumnezeu sa fie prezenta in mai multe locuri, pentru ca are un corp finit. Chiar si ingerii au un corp spiritual finit. Iar despre Sf. Petru v-am mai raspuns foarte clar, nu mai are rost sa reiau raspunsul pentru ca pe dvs. oricum nu va intereseaza adevarul.
Asadar daca nu aveti ceva de spus nu va mai obositi sa-mi raspundeti, de obicei mesajele dvs. contin mai mult caracterizari ale mele, nu are rost sa le tot repetati. Nu ma intereseaza sa discutam pe baza logicii dvs. care e fara fond, neavand informatii pe care sa se bazeze.