Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cum ziceam, iubitorii de ratacire in blana ortodoxa iau apararea ratacirii si sar ca arsi daca e vorba sa arzi ce e pierzator de suflet..
|
Ce înțeleg unii, mă mir, eu vorbeam de fățărnicie și sminteală iar ei se încăpățânează să dea foc... dar nu știu sărmanii că-și dau singuri foc la valiză...
Păi eu apăram pe Hellen White de lapidările publice nejustificate, dar nu apăram rătăcirile celor care au părăsit-o încă de la început și ea a mărturisit că ușa pentru ei s-a închis... sau corcit cu toții... și nici rătăcirile celor care o judecă fără probe, fără drepte judecăți ci doar așa ca orbii cucluxclani care pun foc la negrii că de ce sunt ei negrii și sclavi... Cum să aperi așa ceva?
Păi și văruiala asta a unora nu poate fi numită virtute ci frică de răspundere cinstită, căci e mult mai ușor să acuzi sperând că astfel îți va da dreptate și Dumnezeu... dar nu-ți va da dreptate ci acuzând tu va trebui cândva să probezi că nu ești așa și că tu nu ai scos paiul în timp ce aveai bârna...
Mă arde doar prostia și durerea celor ce nu sar ca arși când se comite nedreptate... ci ei se distrează.
Ei știu că e rătăcire... că e pierzător de suflet... Ceee?
Habar n-au ce anume, dar continuă să propage bărfa, să pună foc la căpițele altora în loc să dea foc păcatelor și mândriilor proprii în fundul curții.
Când le-am spus că Hellen White era mai vrednică decât toate cărțile gLumii și toate revistele pe care le citiți fără probleme, deci cum nu vă vine să dați foc și filmelor și revistelor și emisiunilor de cancan? Nu, ci alea nu sunt ucigătoare de suflet... dar ucigătoare de ce sunt?
Ce v-a făcut vouă Hellen White? Ce a scris ea rău și ce a scris bine? Care e minciuna și care sunt părțile drepte? Astea nu le știți...
Voi înghițiți tot aluatul fără ca să îl căutați de neghina fariseică... păi voi nu primiți anafură la Biserică, din aia tăiată bucățele?
Nici frângerea pâinii, nici frățietatea, nici Cuvântul bun care zidește nu mai e, ci nu se aude decât eres, sectă, lupi, blană, staniol, ciocolată... adică un scepticism generalizat... dar niciodată voi nu vă simțiți în cauză...
Cine v-a făcut pe voi atât de perfecți? Că pe Domnul nu-L urmați cu nicun chip al umilinței și pocăinței și smerenie și faptelor bune...
Atunci cine e secta cea mare și negră care s-a corcit cu gLumea?
Nu vedeți voi că până și numele lui Hellen era alb? Cine e la noi în alb? Numai îngerii care au mărturisit Învierea...
Întotdeauna voi apăra cauza celor nedreptățiți, căci e în firea lucrurilor, sau nu vă îndeamnă și pe voi ceva din sufletul și inima voastră?
Dragostea se bucură de adevăr și nu se bucură de nedreptate căci ea nu caută ale sale, nu se îngmfă, nu se trufește, toate le crede, toate le acoperă, le rabdă și ea nu cade niciodată.
Nu mai avem dragoste de Dumnezeu... asta e, ci vrem să nu avem răspundere, ne e frică nu de Dumnezeu ci că o să ni se termine banii cu care mituiam pe cei ce nu ne puneau la muncă...