Citat:
În prealabil postat de IonelS
Diferenta este data de cultura acumulata privind identitatea - cea care va lipseste cu prisosinta ! Mie cunostiintele mi-au dat demnitate, liniste, ....; voua va aduce contre, opozitie, ....
Voi , ca naimiti, cat de "plini" va simtiti ? Eu am o patrie ! Voi ce mai aveti ? Patria mea este ce-a mai mare din centrul si sud-estul Europei ! Este superba! Are o intreaga coroana de munti, etnografie, folclor,... sa ingropam Europa ! Popor vechi, antic,.....Voi cu "neamul" vostru ce sunteti ? Stangu' in dreptu' ?
|
E bine sa tinem la Tara,si sa aparam unitatea si interesele ei,deasemenea sa militam pentru reintoarcerea si unirea cetatenilor ei !
Insa nu pot fi de acord cu un tip de nationalism ceausist,si comunist, care idealizeaza peste masura caracterul romanului !
Nu uita ca,cei mai buni nationalisti is aia critici ! Atunci cand copilul o ia pe cai gresite,nu stai sa il aplauzi,ci iei centura din cui ca sa-l readuci pe calea cea dreapta !!!
La fel si cu nationalistul adevarat, el se revendica din perioada interbelica,si nu de la era ceausista demagogica si falsa ,si ,asrtfel, vede cu luciditate, atat calitatile cat si defectele natiei,pe care cauta sa le corecteze !
Deci nu in laude desantate si ipocrite,trebuie sa se lanseze un adevarat nationalist interbelic, ci intr-o critica sanatoasa si sincera la adresa neamului,tocmai pentru ca el vede aceste defecte si il deranjeaza !