Citat:
În prealabil postat de tinutza
Imi trebuie mai multe surse, nu doar Cuvantarea Sf Ioan Gura de Aur, ca sa fie cat mai credibil pt o persoana care ii crede pe penticostali si vrea sa se boteze la ei.
|
Poti sa spui ce cred si alti neoprotetanti despre penticostali si asa zisa lor vorbire in limbi.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1702
O parte din mesajul de atunci:
"De pe site-ul in engleza am aflat si un lucru surprinzator, fondatorul sectei penticostale (ca secta o numesc chiar si neoprotestantii) a devenit (sau era dinainte) homosexual si a fost renegat chiar de miscarile penticostale si exclus din cult. In niciun caz asta nu e o lucrare a Duhului Sfant.
Iata din al doilea link ce spuneau teologii sau pastorii neoprotestanti inca de la inceputurile penticostalilor:
H. A. Ironside a spus în 1912: "
dezgustătoare. . .amăgitoare și nebunești." ... "un pandemonium al unor etalări demne de balamuc ori o adunare de derviși urlători," cauzând un "vacarm asurzitor de sminteală și necredință."
Clarence Larkin: "
Dar comportarea acelor posedați, căzuți la pământ și crispați în contorsionări, cauzând răvășirea îmbrăcămintei și scene dizgrațioase, este mai mult caracteristică unei posedări demonice, decât unei lucrări a Sfântului Duh. Din ce s-a spus, vedem că trăim în "Vremurile primejdioase," și că înspre noi vin "Duhuri ale ispitei," și că ele vor deveni tot mai active pe măsură ce Credința se apropie de sfârșit, iar noi trebuie să ne străduim să fim cu mare băgare de seamă, pentru a nu o lua razna."
W.B. Godbey spunea despre participanții din Azusa Street, afirmând că mișcarea era rezultatul spiritismului.
Site-ul baptist spune ca "Penticostalismul este erezia antică a montanismului renăscută."