View Single Post
Vechi 29.06.2011, 15:31:28
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tinutza Vezi mesajul
Salutari tuturor!

De aceea, cine vede si stie sa-mi raspunda, rog sa-mi zica niste scrieri ale Sf Pariniti care sa sustina ideea ca Darul vorbirii in limbi a incetat.

Imi trebuie mai multe surse, nu doar Cuvantarea Sf Ioan Gura de Aur, ca sa fie cat mai credibil pt o persoana care ii crede pe penticostali si vrea sa se boteze la ei.

Multumesc! Si... multe bucurii (sfinte)!
Nu veti gasi. Pentru simplul motiv ca darul vorbirii in limbi NU a incetat.
"Va inceta". Este folosit timpul viitor.

Va sugerez o alta abordare: vorbiti-i despre comorile ortodoxiei, despre viata cu Hrisos pe care o poate trai in ortodoxie, despre comuniunea cu Duhul Sfant pe care au trait-o sfintii ortodocsi.

Daca este o persoana inclinata spre cunoasterea mistica a supranaturalului lui Dumnezeu vorbiti-i despre jubilare si terirem, despre posibilitatea experimentarii lucrarii Duhului Sfant in biserica ortodoxa.

Vorbiti-i despre sfintii care au promovat darurile Duhului Sfant si vorbirea in limbi: Iustin Martirul, Ireneu, Tertulian, Origen, Ciprian, Atanasie, Augustin, Ieronim, Ambrozie, Grigore cel Mare...si tot asa.
Puteti sa-i vorbiti despre ortodocsii contemporani care cred in darurile Duhului Sfant, inclusiv vorbirea in limbi.

In acest fel ea va ramane si va experimenta puterea lui Dumnezeu in ortodoxie. Este posibil. Doamne ajuta.

Last edited by penticostalul; 29.06.2011 at 16:42:30.