Citat:
În prealabil postat de Mihai36
-panteismul in sensul de politeism este un termen opus monoteismului insa daca sa zicem ca in pantheonul (pan=toti , Theo=Zeu) crestin avem 3 aspecte divine care lolalta in Una formeaza un Dumnezeu Unic la fel si in hinduismul ortodox (vechi) toate zeitatile ceresti sint cuprinse unele in altele si laolata foremeaza un Dumnezeu Unic care poarta diferite nume (Brahman, Parabrahma, etc) -asa incit termenul de politesim este in mod fals utilizat in cazul generalizarii caracterizarii ramurilor hindusmului.
|
Mihai, eu am scris despre ce cred catolicii si ortodocsii, ceea ce scrii tu nu are legatura nici cu catolicismul, nici cu ortodoxia si nici cu crestinismul, sunt alte conceptii.
Ti-am spus si eu si ti-au zis si alte persoane ca panteism nu inseamna politeism, ti-am mai dat definita cunoscuta de toti:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Panteism "Panteismul este o concepție filozofică monistă care identifică divinitatea cu întreaga materie și universul."
In alta ordine de idei in crestinism nu avem un Dumnezeu unic ce are trei reprezentari sau nume, aceasta a fost o erezie din trecut ce purta numele de modalism sau sabelianism. In crestinism sunt Trei Persoane distincte, nu o persoana cu trei reprezentari.