View Single Post
Vechi 29.06.2011, 23:49:06
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Dar majoritatea romanilor pretuiesc ce au ! Noi mai avem paduri virgine, ursi lupi, ...., adica fauna si flora la greu. In vestul Europei au fost "civilizati" ! Si flora si fauna ! Copaci din 5 in 5 metri, rapitoarele cu cip sau in custi.....

Despre monastiri, biserici, credinta apostolica, duhovnici cu har,..., nu mai spun !
Nu, prefer Romania de departe !
Iar vorbesti fara sa ai habar!
In tarile europene padurea este ocrotita, e bogatie naturala. Imi amintesc cum calatoream cu masina in Finlanda.. Un drum de trei ore de la Helsinki catre un alt oras il faceam aproape doar prin padure. Era impresionant! Si la un moment dat am trecut printr-o zona arsa, iar finlandezul ne-a explicat ca proprietarul este obligat prin lege sa re-impadureasca zona! Padurile pot fi asigurate la companii de asigurari pt cazuri de incendiu. Anul urmator zona era deja re-impadurita!

Prin contrast, am un prieten care s-a implicat in proiecte de re-impadurire pe bani europeni. Dupa multa tevatura (ca primarii nu vor sa se implice in asa ceva, oamenii nu vor sa planteze desi erau bine platiti etc), cel mai dureros moment pt amicul meu a fost cand localnicii au incendiat ceea ce a fost plantat. Nu o data. Nu s-au aflat nici faptasii, nici motivul.

In Romania se defriseaza la greu. De aceea se prabusesc versantii dealurilor peste sate. De aceea sunt multe inundatii.

Poate vrei sa vezi:
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...a-te-iubesc-i/