View Single Post
Vechi 30.06.2011, 10:29:15
skicolour skicolour is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit Dispozitia avuta in rugaciune

Am gasit aceste cuvinte ale Parintelui Paisie (in’Parintele Paisie mi-a spus’) : ‘…pentru ca Dumnezeu sa auda o rugaciune si sa faca bine pe cineva, trebuie sa ne rugam cu o astfel de dispozitie: Dumnezeul meu, fa-l bine pe acela si da-mi mie boala lui! Sau daca cineva este paralizat si vrem sa-l ajutam, sa avem curajul sa spunem: Dumnezeul meu, ia de la mine jumatate din puterea picioarelor mele si da-o aceluia! Rugaciunea trebuie sa se faca cu osteneala, cu jertfire de sine si atunci Bunul Dumnezeu, vazand neputinta noastra de a purta boala aceluia, il face bine si pe acela si nici noua nu ne da acea boala.
Asadar, pentru ca o rugaciune sa fie auzita, trebuie sa se faca cu o astfel de dispozitie. Desigur, uneori se poate ca Dumnezeu sa ingaduie, intr-adevar, vreo boala pe care o putem suporta.’

....si...stim ca parintele Paisie a murit de cancer. Cred ( aceste cuvinte sunt de la mine si iertati-ma daca gresesc) ca Domnul a ingaduit aceasta binecuvantata boala ( acest sfarsit stiut de dinainte ca se apropie) a lui pentru marea sa iubire fata de oameni; a cerut sa primeasca povara, pentru usurarea celui bolnav, iar Domnul s-a milostivit de acela si a ingaduit boala parintelui.
Reply With Quote