Citat:
Īn prealabil postat de dobrin7m
Grecii sunt un popor profund crestin ortodox. Au la loc de cinste credinta ortodoxa si traditiile grecesti. La romani am vazut secte raspandite deja si in sate spre pierzare, la greci la sat ortodoxia este scrisa in sufletele lor. Exista biserica ortodoxa la care merg cu sfintenie si atat. nu vezi atatea sali a regatului si adunari de sectanti ca la romani. Sunt profund nationalisti, mai rau ca Vadim al nostru. Fereasca Dumnezeu sa zici ceva de rau despre tara sau credinta unui grec. in Grecia 97% sunt crestini ortodocsi . Emigrantii nu isi prea manifesta propria religie ci in tacere uneori merg la biserica ortodoxa. In teritoriu, radiourile canta doar muzica greceasca si nu auzi un cuvintel in alta limba. La petrecerile oraselor se canta muzica traditionala greceasca si se danseaza dansurile traditionale populare grecesti.
La noi manele, muzica internationala, formatia X sau Y, nimic cu traditia poporului roman. Radiourile noastre urla muzica straina sau manele. Tinerii nostri nu mai stiu cum e muzica populara romaneasca si nici portul nostru romanesc.
Noi romanii nu prea mai avem nationalismul acela curat si nici nu mai stim sa luptam pentru el. Nu mai stim sa luptam pentru nimic. Nici pentru drepturile noastre nici pentru binele nostru. Stam in tacere si tremuram de frica. Sper sa ma insel .
|
am remarcat aceleasi aspecte pe care le-ai subliniat si ii admir, si-i apreciez, si-mi sunt dragi, pentru asta.