View Single Post
Vechi 30.06.2011, 20:15:29
Adriana Cluj
Guest

Implicit Nici eu

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu nu sunt vorbitor de limba greaca si mi-e cam greu sa iau drept bun ce au titrat romanasii acolo.

Card necard, acum la greci e valabila vorba: "tara arde si baba se piaptana", cu bunastarea de scurta durata pe bani imprumutati si cheltuiti aiurea, au dat urat de tare cu stangu' in dreptu', acum sar intr-un picior si mai au putin si cad in nas.
Nici eu nu stiu greaca, desi tare mi-ar placea, cu putina bunavointa insa mai inteleg cate ceva. Exo (pronuntat)=afara, ohi (pronuntat, scris, parca, oxi)=nu, ortodoxia se spune ca in romana, etc, evrei, masoni, cred ca se ponunta la fel ca in romana, asa ca nu cred ca "romanasii" au trucat traducerea, sa nu ne proptim pe picioarele din-darat.

Nu am impresia ca grecii "se piaptana cand tara le arde", dimpotriva, au lasat casa, masa, piaptanul si au iesit toti in fata celor de la putere.

Bunastarea lor a inceput sa se faca simtita dupa anii 1970, cand, din pescari au devenit proprietari de hoteluri- cu greu s-au lasat convinsi, e adevarat- in urma politicii aplicate de conduceea de atunci a tarii.
Pentru imprumuturile de acum nu oamenii din strada sunt raspunzatori. Ei trag doar ponoasele unei conduceri subordonate UE si FMI, poate si altora (asa cum rezulta din ceea ce striga oamenii aceia in strada).
Reply With Quote