"Povestiri despre Bunul Dumnezeu" Rainer Maria Rilke - cuprinde 13 povestiri metaforice, pline de sensibilitate, frumoase. Intr-un fel il "coboara" pe Dumnezeu printre oameni, il prezinta plin de umanitate (sper sa nu se supere nimeni de afirmatia asta, povestirile sunt metaforice). Cartea a aparut atat la Nemira cat si la Humanitas.
"Confesiuni" Sf Augustin - pentru mine este cea mai frumoasa adresare directa catre Dumnezeu, imi ajunge pana in adancul sufletului, de multe ori "impietrit"
http://alecsela.wordpress.com/2008/0...ntul-augustin/
"Aș vrea acum să-mi aduc aminte de ticăloșiile mele din trecut și de stricăciunile trupești ale sufletului meu, nu ca să le iubesc pe ele, ci ca să Te iubesc pe Tine, o, Dumnezeule al meu! Fac lucrul acesta din dragostea dragostei pentru Tine, întorcîndu-mă la cărările mele atît de nevrednice întru amărăciunea rememorării mele, pentru ca Tu să-mi readuci în suflet dulceața, o, Tu, Dulceață neînșelătoare, Dulceață fericită și sigură; și să mă culegi din nou din risipirea în care m-am risipit în mii de bucățele, cînd, îndepărtîndu-mă de Tine Unul, am dispărut fărîmițat în multe."