"A sti la scara umana, poate fi folositor - dar in nici un caz mantuitor."
(Petre Tutea)
Din ziceri intelepte suomi:
"Regatul Cerurilor nu ridica oamenii impingindu-i in jos""
"Sa crezi este opusul cunoasterii. Nu se presupune ca ar trebui sa credem,se presupune ca ar trebui sa stim" .
" Este uimitor,acum 1000 de ani ,unii au crezut ca pamintul e plat.
Acesti oameni au raspindit civilizatia si crestinismul celor care din timpuri stravechi stiau ca pamintul e rotund."
"Un rege cu coroana pe cap care sta pe tron este superficial.Cartile si tablourile trebuie facute despre un rege ca poporul sa-si aminteasca de el .Copiii trebuie sa invete despre el din picturi si carti-lucruri moarte.
Un Rege a carui Coroana este Poporul nu are nevoie de carti sau picturi pentru ca Poporul sa si-l aminteasca.Eu stau de partea dreapta a Regelui Regilor a carui Coroana Poporul sau este."
" Deci tu venerezi cotul unui " sfint" ?Nu e nimic rau in asta -si ciinele meu venereaza oase,de asemenea.De asemenea Creatorul l-a creat si pe el.
Unul venereaza oase in mod potrivnic naturii sale,altul conform propriei sale naturi"
" Oricine ai fi,oriunde ai fi,faptul ca aceia care in ultimii 2000 de ani de " invatatura" au fost aratati ca mai putin valorosi de cei nevalorosi ,sint cei care valoreaza cel mai mult.Daca ii veti asculta,aceia intr-o buna zi va vor salva"
"Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuți. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorității sau a inferiorității. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie și din acest lucru nu rezultă nicio comparație. Și nu pot să-mi închipui o ființă care să aibă totul în această lume. Unii nu au ezitat să încerce, dar au eșuat lamentabil. Fii doar tu însuți și va fi suficient."
(OSHO)
|