View Single Post
Vechi 01.07.2011, 23:21:52
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
N-aș fi crezut că în zilele noastre, cunoscând răul care s-a făcut, crimele cumplite, caznele la care au fost supuși în evul mediu atâția vinovați (după ca cui judecată?) și nevinovați, după ce însuși Papa s-a dezis și a cerut iertare pentru faptele Inchiziției, cineva să mai poată face o astfel de afirmație. Cum puteți fi în același timp și creștin, și admirator al unor criminali? Chiar credeți că aceia în spiritul lui Hristos au ars acei oameni, fie ei și vrăjitori, pe ruguri? Vi se pare că Mântuitorul a venit ca să facă dreptate în lume, să o curețe la modul ăsta de vameși, prostituate... vrăjitori și masoni?
Observ că unii, aflându-se într-o incapacitate de a iubi oamenii, de a-i privi cu milă sau îngăduință, de a se ruga (de ce nu) pentru ei, li se pare că cel mai grav păcat ar fi „iubirismul”. Mă întreb dacă nu cumva Îl văd și pe Hristos ca suferind de această slăbiciune.
Stimate domn,
Dupa cum probabil ati observat, parerea mea despre "arderi pe rug & all the stuff" este urmatoarea: "ereticii" NU trebuie arsi, si nici operele lor. Vrajitorii, francmasonii, si restul gastii de agenti si admiratori ai Taramului de Jos, DA! Pentru ca folosesc puteri/metode, jumatate magice, un sfert naturale, un sfert stiintifice pentru a distruge si controla. Urmariti-mi, va rog, postarile de pe topicul "Papalitatea". Pentru mine nu (mai) exista notiunea de "eretic". Iar ce priveste Inchizitia, orice om intreg condamna EXCESELE ei, a si ale oricarei alte institutii de control si represiune. Insa daca noi doi comunicam acum, se datoreaza si Inchizitiei. Cum asa? Asa bine: daca nu ar fi existat Sfantul Oficiu, noua oroare, pardon ordine mondiala, ar fi existat mai demult. Si probabil am fi adus slava conducatorului lumii comunicand telepatic prin cipuri...
O rugaminte: va rog mult, nu mai ma determinati sa postez off-topic. Ce am avut de explicat, am explicat. Incercasem sa explic de ce credinta proprie nu trebuie privita ca Dumnezeu Insusi, iar ale altora ca pe dr... insisi. Singurii care trebuie urati si luptati pana la sange sunt Ala de Jos, antigratia sa, adica pacatul, si slujitorii infernului, atat nevazuti (patimi si demoni), cat si vazuti (masoni si/sau vrajitori). Atat. De aceea am facut aceste corelatii delicate si discutabile.
Cu stima.
Reply With Quote