Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Mihai,
In Biblie nu scrie ca invierea va fi spre a continua desavarsirea, ci este spre judecata. Capitolul 20 din Apocalipsa descrie foarte bine cele doua invieri si cele doua morti si nu este cum spuneti dvs, ci este exact asa cum apare in doctrina ortodoxa.
|
Sfanta Scriptura ne descrie foarte limpede cele doua morti si cele doua invieri:
INVIERILE:
- prima inviere: INVIEREA celor morti in credinta, la revenirea Domnului Hristos
- a doua inviere (la o mie de ani sau mii de ani, dupa prima inviere - Apocalipsa 20:5): invierea celor necredinciosi pentru a li se arata judecata si primirasplata.
Mortile:
- prima moarte: consecinta (nu pedeapsa) vietii noastre pacatoase, in care totul se degradeaza si piere. Dar, aceasta moarte (descrisa de Sfanta Scriptura ca un somn, fara constienta) este urmata de INVIERE.
- a doua moarte: este moartea (nimicirea) pentru totdeauna (fara posibilitatea invierii) a diavolului si a celor necredinciosi.
Va rog sa ma corectati cu Scriptura, daca am gresit sau puteti sa-mi cereti sa argumentez cu Scriptura ce am afirmat.