spui ca ati mai stat in aceeasi casa dupa divort, care a fost motivul?... poate mai exista iubire intre voi doi... asta mi se pare mie cel mai grav intr-o relatie, sa moara dragostea, nu celelalte patimi (unul din motivele divortului in urma adulterului este ca se presupune ca a murit dragostea celui care a calcat stramb, dar mult mai mare in fata Domnului este iertarea partenerului daca el constientizeaza ca a gresit si isi cere iertare)....
dar daca fostul tau sot te iubea dar era chinuit de patima asta betiei (care este destul de maricica, insa la Domnul toate sunt cu putinta, asta uitam noi)... eu zic ca trebuia sa te rogi pentru el, sa-l scape Domnul de patima asta a betiei....
eu iti spun din experienta ca am un bunic cu patima asta si mi se rupe inima cand il vad asa... si cand o vad si pe bunica chinuita... offf... ajunsese mama sa-mi zica ca-i e rusine sa-l mai duca pe tata acolo, ca-l vede pe bunicul asa cum e

insa, eu i-am dat sa-l pomeneasca la manastire strict pentru patima asta si Maica Domnului S-a milostivit si acum mai bea, dar nu ca inainte, se mai imbata, dar nu ca inainte... trebuie milostenie pentru sufletul lui, ca se milostiveste Maica Domnului... dar eu nu i-am dat constant pomelnic la citit, uite chiar ar trebui sa ma tin, ca totul e cu putinta la Domnul si Maica Domnului este muuuult milostiva si abia asteapta sa ne ajute.. :)
eu te inteleg si pe tine, e greu sa lupti din interior, dar uite, daca il mai iubesti si simti ca si el te mai iubeste, da pomelnice strict pentru patima asta a lui la mai multe manastiri si roaga-te si tu cum poti acasa pentru el... mai ales ca sunteti separati, poti sa faci lucrurile astea in liniste acum, si ai rabdare, rabdare in suferinta si in nadejdea in ajutorul Domnului si in Milostivirea Maicii Domnului...
O sa-ti spun acum o poveste despre dragoste si rabdare in casnicie: o familie fericita cu 2 copii, el o ajuta in gospodarie in toate fiind si un tata exemplar... ea in timp a inceput sa ceara mai multa libertate mai intai ca vrea sa iasa in oras mai des cu alte familii, apoi ca vrea sa iasa doar cu fetele, apoi ca vrea sa se mute singura... omul incerca sa-i explice ca poate nu e bine, ca au nevoie de mama copiii... insa i-a acceptat doleantele, se ocupa singur de copii... pana cand intr-un timp ea nu mai dadea niciun semn familiei, interesandu-se auzise ca-si petrecea timpul prin case de desfranare... si doborat de o asemenea veste, mai ales de degradarea in care ajunsese.... cazu in genunchi si cu sufletul faramitat se ruga Domnului "Doamne, eu nu mai stiu ce sa mai fac, nu mai am nicio solutie ca s-o conving ca nu e bine ce face, sa renunte la viata pe care a ales-o... ajut-o tu Doamne ca eu nu mai am putere... " si in momentul ala s-a luminat camera in care se ruga cu lumina Dumnezeiasca.... deci omul asta prin rabdarea ingereasca si dragostea de care a dat dovada pentru sotia lui, s-a invrednicit sa vada lumina cea neapropiata a Dumnezeirii... si s-a milostivit Dumnezeu si a gasit-o omul si a readus-o pe calea cea dreapta, intamplarea este adevarata si am citit-o in revista familiaortodoxa, au si site, insa nu gasesti toate articolele din reviste, ca am cautat-o dar n-am gasit-o...