Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 02.07.2011, 17:03:45
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu se pune problema iertării. Nu m-am apucat să judec și să acuz faptele Inchiziției. Însă iată că dv. spuneți că Papa și-a cerut iertare pentru toate greșelile, inclusiv pentru cele pe care le consider eu greșeli. Problema este că nu toți socotim ca fiind greșeli aceleași fapte, unii ajungând să justifice uciderile și torturile, pe care eu le consider nu doar greșeli, ci crime. Prin urmare, e important să înțelegem care sunt faptele Inchiziției reprobabile din punctul de vedere al Bisericii Catolice de azi. Întrucât, dacă ele nu includ și arderile pe rug, credincioșii catolici vor putea considera că au fost fapte meritorii și, prin urmare, repetabile si azi.
Cind si-a cerut iertare public este ca si cum si-a cerut iertare de la fiecare in parte pentru tot ceea ce fiecare in parte considera ca e gresit. Daca dumneavoastra nu considerati ca Biserica Catolica v-a gresit cu ceva nu aveti ce ierta. Iar credinciosii catolici au incredere in Biserica Catolica si in deciziile ei.
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Să le aducă în ce fel? Tot prin metodele Inchiziției? Ucigând și torturând?
Inchizitia a avut o existenta lunga, astazi i s-a schimbat doar numele; nu in toata perioada lunga a ucis si a torturat. Nu stiu care ar fi metodele, ca nu ma apuc sa fac scenarii ipotetice. Mie mi se pare ca in ziua de astazi ar trebui sa existe o voce care sa ne atraga atentia ca ne indepartam de valorile fundamentale pe care ni le-a lasat Dumnezeu. Biserica Catolica e o astfel de voce, cea mai puternica as spune eu, insa insuficienta fata de avalansa raului care vine peste noi si fata de care noi nu avem reactie.
Reply With Quote