View Single Post
Vechi 02.07.2011, 22:49:09
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
In parabola lui Lazar Isus nu spune ca cei drepti deja morti nu pot face nimic pentru cei nedrepti deja morti. Iar noi stim ca datorita jertfei Lui Isus avem posibilitatea mintuirii imediat dupa moarte. Si in virtutea jertfei lui Isus avem posibilitatea de a-L ruga pe Isus sa le ierte pacatele celor pe care ii iubim si care au murit, pentru ca El poate totul. Sfintii parinti ne invata acest lucru, iar mai nou, chiar daca si logica imi spunea ca e posibil, am gasit si acel text din VT care imi intareste aceasta convingere.
Ba chiar asta spune parabola, ca Lazar cel drept nu putea face nimic pentru bogatul cel nedrept din cauza prapastiei care exista intre cei doi si care nu putea fi trecuta nici de bogat pentru a ajunge langa Lazar, dar nici de Lazar pentru a-l ajuta pe bogat.

In ceea ce priveste rugaciunile celor vii ca sa fie iertate pacatele celor morti, cu asta sunt deacord, insa aceasta se va intampla la Judecata finala cand oamenii vor invia in trup si vor fi judecati. Pana atunci insa, fiecare ramane unde este.