Citat:
În prealabil postat de bmd
Din cite stiu eu catolicii sint crestini . Crezul lor este la fel cu al nostru cu o adaugire care nu a deranjat pe nimeni sute de ani cind eram impreuna. In ce credem noi cred si ei.Si mai cred ceva ca Duhul vine si de la Fiu. Eu nu-s teolog. Poate e gresit dar chiar atit de gresit nu-i incit sa-i consideri pagini. Pagini sint cei care cred ca Iisus a fost doar Om. Ori asta catolicii nu o fac!
Si eu cred ca Iisus e mai mult bun decit drept! Sint eretic?
Botezul lor nu se face in numele SFINTEI TREIMI? Se face!
|
Domnule, noi creshtin ortodocshii n-avem nimic cu catolicii, protestantzii, alte culte creshtine, ii primim, ii iubim, vorbim shi ne intzelegem cu ei, dar trebuie sa ne milostivim/ajutam cu frica shi apoi sa ne rugam Domnului sa ne scuture shi ciorapii dar shi camasha, ca socoteala vom da lui Dumnezeu shi nu catolicilor sau protestantzilor, sau altora.
De ex, pe Papa Ioan Paul al II-lea n-aveai cum sa nu-l iubeshti, era un bonom shi un curajos iar actualul Papa shi el este simpatic shi bun teoretician, dar, fiindca exista un dar... valabile sunt doar "Singur Ortodoxia" adica bisericile creshtin-ortodoxe surori dreptcredincioase din care shi BOR cu autocefalia face parte, shi abea apoi eventual cu ceilaltzi fratzi, surori, semeni care vor sa auda shi sa mearga pe calea cea stramta a vietzuirii cu Dumnezeu Cel din Sfanta Treime, data de Iisus Hristos, Domnul Nostru...
Shi sa ne ierte Domnul, pentru rataciri, ca shi noi mai avem cate unele...???, deci sa-l rugam sa ne scuture shi de prostiile noastre (shi ma includ shi pe mine) :)