Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 03.07.2011, 20:17:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
Dar cati apologisti catolici ati ascultat? Eu va spun, ascult dezbateri aproape zilnic cu apoologisti catolici dar si de alte confesiuni, si cel mai slab apologist catolic ii baga in buzunar pe ceilalti.
Argumente sunt si inca multe, doar ca atunci cand cuvintele sunt intoarse si rastalmacite se afirma ca nu exista argumente.
Nu prea stiu ce sunt apologetii si care e echivalentul in ortodoxie. La noi apologeti sunt sfintii, duhovnicii si cel mult teologii. Dar daca e vorba de entuziasm si verva pastorii neoprotestanti sunt pe primul loc, ii urmaream imediat dupa ce am devenit credincios.
Ca sa aflam adevarul in schimb trebuie sa stim si ce spun ortodocsii si ce spun catolicii, nu doar ce spun catolicii. Pentru ca daca cineva vorbeste doar sustinandu-si conceptiile, fara arata ce contrazice acele conceptii poate argumenta orice idee, indiferent daca e complet gresita. Si cum majoritatea credinciosilor (fie ca sunt catolici sau ortodocsi) nu cunosc foarte multa teologie e greu sa observe diferentele. Probabil cea mai buna si sigura cale e cautarea adevarului din proprie initiativa.