Citat:
|
În prealabil postat de antiecumenism
Cred ca a facut si lucruei bune dar si rele (deschiderea spre ecumenism) spre aceasta ratacire contemporana.
Asa ca Dumnezeu sa-l ierte.
|
Un patriarh ca el nu va mai avea biserica in curand. A fost un om deosebit, un calugar cu formare duhovniceasca si un ierarh cu multa personalitate.
Daca ar fi fost asa cum il judeca X si Y nu l-ar fi ingaduit Dzeu atatia ani sa conduca BOR si nici nu ar fi beneficiat de atatia ani de viata.
Cei care l-au cunoscut real si personal ar fi ipocriti sa spuna ca au intalnit un patriarh corupt si rau famat.
Eu nu am decat cuvinte de lauda si apreciere, iar respectul meu este nemasurat. Vremurile politice care au fost in perioada lui de pastorire nu au fost usoare, si ar trebui sa plecati capul in fata lui caci voi sigur ati fi facut mult mai mult rau.
E usor sa-ti dai cu parerea cand nu te paste nici o amenintare si nici un chin si cand mai si omiti ca JUDECATA nu-ti apartine.
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA CU DREPTII!!!...Si sa aibe grija ca Biserica noastra sa incapa cel putin pe maini tot atat de dibace si diplomatice ca ale lui Teoctist.
Iar tu antiecumenism cred ca ar trebui sa lasi critica, nu esti in masura sa judeci o astfel de personalitate nici macar atunci cand ai fi cel putin pe aceeasi treapta cu el. Oricum analiza ta ca patriarhul ar fi sustinut si cochetat cu ecumenismul e foarte departe de adevar. Nu pot sa-ti spun decat atat ca in tot ce a facut acest patriarh a demonstrat diplomatie, toleranta si demnitate pt pastrarea relatiilor fara conflicte si contradictii.