View Single Post
Vechi 31.07.2007, 19:58:01
anonim
Guest

Implicit

As dori sa va spun ca eu sunt, asa cum se spune "visarionista", desi nu prefer aceasta denumire.Si eu nu cred ca m-am departat de ortodoxie.Persoanele care inteleg gresit ceea ce aud sunt acele persoane caldicele...care exagereaza unele lucruri.Eu merg la Biserica de mica, de dinainte de a-l cunoaste pe Parintele Visarion, asa ca aveam ceva cunostinte despre ortodoxie.Tot ce pot sa va spun e ca Parintele Visarion, in toate predicile sale, ne-a invatat sa ascultam de fetele bisericesti, sa le acordam respectul cuvenit si sa ii ajutam cu tot ce ne sta in putinta.
Faptul ca sunt in "lucrare" nu inseamna neaparat ca ma si mantuiesc sau ca sunt mai buna decat altii.Fiecaruia Dumnezeu i-a dat o cale spre mantuire,o scapare undeva...unii l-au avut si il au ca indrumator pe Par Cleopa, altii pe Par Arsenie Papacioc,si pe diferiti mari duhovnici ai tarii noastre si nu numai. Toti cautam izvoare duhovnicesti prin care sa inaintam pe calea cea sfanta si stramta a mantuirii.
Noi nu citim doar predicile sale, ci tot ce inseamna...ortodox, spre folosul sufletului.Chiar Parintele Visarion ne indeamna sa citim Vietile Sfintilor, si diverse carti cu diferita invataturi.Asa ca, avand in vedere ca sunt visarionista, am citit si PArintele Cleopa, si Par Arsenie Boca, Pr Arsenia Papacioc,"Lucrarea" de C.C. Ciomazga, "Intoarcerea la Hristos" de Ioan Ianolide si multe, multe alte carti foarte folositoare.Am ascultat predici audio ale unor mari duhovnici ai tarii, conferinte.NU am zis acest lucru sa ma laud cumva, ci doar sa va arat ca nu citim doar predicile Parintelui Visarion.
Va rog sa ma iertati daca am fost un pic mai acida, nu asta a fost intentia mea.Nu am vrut decat sa expun anumite lucruri, caci si noi nu dorim decat mantuirea sufletelor noastre.Iar daca printre noi se afla si persoane care au inteles gresit anumite lucruri, asta este de plans. Un crestin adevarat, cu capul pe umeri, nu se va crede nimanui superior sau mantuit pentru ca...el este "visarionist", ci se va gandi ce raspuns va da la judecata lui Dumnezeu, pe ca el a avut de unde sa afle cum sa se comporte ca un adevarat crestin ortodox si poate ca din lenevie nu a facut-o.
Va rog sa nu judecati lucrarea duhovniceasca a Parintelui Visarion dupa comportamentul oamenilor.Dumnealui nu a vrut decat binele nostru sufletesc...dar daca asa e omul...cateodata intelege ce vrea el....se uita doar la coaja lucrurilor nu si in esenta:dontgetit:
Inca o data va rog sa ma iertati daca v-am deranjat prin cele scrise.
Reply With Quote