View Single Post
Vechi 04.07.2011, 15:29:34
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Unhappy

In general pt baietii/fetele singure (sau care se simt singuri) un sfat/idee ar fi sa isi dea seama unde gresesc.

Adica sa vada unde e buba, ce le lipseste. Sunt sigura ca vor descoperi destule locuri unde e nevoie de imbunatatiri atat pe plan lumesc dar mai ales pe plan spiritual.

Iar ca sa nu ramana doar teorie o sa dau cateva exemple.

Multi cred ca raman singuri fiindca se cred urati. Dar daca e sa fim realisti prea putini oameni pe lumea asta sunt cu adevarat urati. Toti avem defecte, doar ca unii le camufleaza mai bine ca altii. Sau compenseaza pentru ele prin alte calitati mai importante.
Sunt unele lucruri care se pot rezolva (dintii, parul, cosurile, gustul vestimentar, pozitia spatelui etc.). Altele (ex. un nas mare) se pot ajusta (de exemplu prin tunsoare).
Insa daca e sa fim sinceri, nu acestea sunt cele mai importante. Daca pastram igena si decenta vestimentara nimanui nu-i va scarba sa stea de vorba cu noi.

In schimb conteaza mai mult ceea ce scoatem pe gura si cum ne purtam. Degeaba ne-am parfumat daca nu stim sa vorbim corect, sa legam o idee, daca ne balbaim sau mai rau, scuipam,injuram sau vorbim zgomotos si gesticulam. Comunicarea e mai importanta ca look-ul (ca sa ne exprimam modern).
Dar nu doar cum comunicam conteaza ci si ce comunicam. De aceea e bine sa avem cunostinte cat mai multe. Sa nu ne fie lene sa citim, sa muncim, sa invatam lucruri noi. Doar asa putem dobandi intelepciune, cunoastere si putem deveni o companie placuta.

Insa in relatiile cu ceilalti nu conteaza doar inteligenta si look-ul nostru. Ci mai ales cat suflet punem si cata dragoste oferim. Ca sa ajungem sa iubim trebuie sa invatam sa il ascultam pe celalt, sa il intelegem, sa ne pese si sa ne doara pt el, sa vrem sa fim acolo, sa ajutam din toata inima. Iar toate acestea fara Dumnezeu sunt imposibil de purtat.

Oamenii intotdeauna raman singur nu din cauza imprefectiunilor fizice, sau fiindca nu au diplome, ei raman singuri din cauza egoismului. Nu ati vazut duhovnicii aceia care au multa dragoste de daruit, ca face lumea coada la ei? Cei singuri de ce nu fac la fel? Doar fiindca nu au iubire, pierd totul. Pana acum pe toti am auzit: "Vreau sa fiu iubit, vreau sa fiu iubita!".
Dar intrebarea mea ramane: "Dar tu... iubesti?"