Citat:
În prealabil postat de nutucutu
1. Deci, conform banuielii mele, nu aveti nici un exemplu de persoana, din alta religie fata de cea catolica sau ortodoxa, care sa fi renuntat la toate pentru Cristos, asemenea apostolilor.
2. Deci nu aveti nici un exemplu de persoana care sa fi facut aceleasi fapte ca si Isus, sau chiar mai mari, asa cum ne-a spus Isus ca se va intimpla cu cei care vor veni in numele Lui. Iar daca nu stiti de miracole actuale eu va pot da exemple.
3.Deci nu aveti un exemplu de persoana care sa-si fi dedicat TOATA viata ei apostolatului, asa cum au facut sfintii apostoli...
4. Vorbeam metaforic, dar daca nu ati inteles va invit sa va infruptati din roadele si masa pe care Biserica Catolica vi le pune la dispozitie. Cel mai important lucru pe care Biserica Catolica vi-l ofera este Trupul si Singele Mintuitorului nostru Isus Cristos
|
1.V-am spus ca exista in lume multe persoane care traiesc in castitate si saracie in scopul evolutiei spirituale, nu e nevoie sa va dau exemple, caurati pe google si o sa vedeti definitia cuvintului saddu, cercestor cast fara casa fara masa care toate ziua bate drumul pelerinajelor si se roaga in timp ce merge. In rest Apostolii nu au trait in saracie lucie sau doar sub cerul liber altfel nu aveau nici cu ce sa scrie atitea scrisori, apoi cind pleci intro lunga calatorie iti iei cit mai multe provizii si bani de drum camile si cai, cort, etc, Dealtfel nici calugarii nu sint lipsiti de cele necesare , totul este ca posesiunile sa fie folosite cu intelepciune si in scop spiritual nu doar pentru subzistenta. In rest degeaba renunti la avere daca tot la bani te gindesti. Exemple concrete cu nume nu o sa va dau fiindca oricum o astfel de polemica partinitoare bazata pe date si premise si scopuri false nu isi are prea mult rost.
2. Exemple de miracole cunosc insa din afara crestinatatii, nici aici nu o sa va dau exemple.
3 mai intii ati pretins dedicarea catre evanghelizare apoi cereti musai toata viata ca prin rotatie nu e suficient si neaparat peste hotare fiindca in tara ca preot sau in alta tara ca preot nu este destul , trebuie musai in zone de conflict , probabil ca exista si astfel de exemple pe care eu nu le stiu insa pe cele care le stiu nu o sa le dau exemplu.
4 Poftirea la masa nu asa se face si nici oferirea teoretica a trupului si a singelui lui Hristos care se poate oferi si singur in mod nevazut unde si cui voieste, poftirea la masa se face printro miscare ecumenica frateasca plina de respect iar oferirea trupului lui Hristos se face prin manifestarea interioara a sentimentului de fratietate cu toti oamenii pamintului si prin nepartinire lipsita de identificari religioase si de mindrie concurentiala de aceeasi natura.
Iubirea si umilinta care trebuie manifestata prin noi de catre El nu are nici o legatura cu "Cine e cel mai tare din parcare".