Subiect: GINECOLOGUL
View Single Post
Vechi 04.07.2011, 23:35:12
Sonia19 Sonia19 is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Depinde cum interpretezi. Stiu ca majoritatea dintre voi va ganditi la avorturile facute din vointa pacientilor, insa exista situatii in care acel fat poate fi o amenintare la viata mamei. Ce-i de facut atunci? Juramantul spune asa:'Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;' Cred ca se subintelege ce ar trebui sa faca medicul.
In plus mai exista si: 'Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;'

Deci, in anumite situatii, lucrurile sunt discutabile, sau poate chiar destul de clare.
si eu consider ca problema avorturilor nu poate fi alba sau neagra.... cel putin in cazul celor cu efect terapeutic (adica daca nu face avort, mama moare). Pana la urma, in acest caz nu cred ca se incalca juramantul, pentru ca pacinetul este mama si medicul are datoria sa faca tot ce este posibil pentru a o salva.
Iar o mama care, de exemplu, refuza sa expulzeze o sarcina ectopica, din punctul meu de vedere, nu e nici pe departe eroina, ci doar inconstienta