Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Să înțeleg, în acest caz, că uciderile au fost abateri de la scopul inițial al Inchiziției?
|
Care ucideri ? Vă referiți la condamnările la moarte pronunțate și duse la îndeplinire potrivit legii de către tribunale laice legitime, în baza verdictelor juste de "vrăjitorie" sau "erezie publică" prinunțate de organismul abilitat, Sf Inchiziție ?
Citat:
înseamnă că, într-adevăr, nu Inchiziția ar trebui acuzată, ci aceia care au comis crime în numele ei.
|
Cine a comis crime în numele Inchiziției ? În Europa nu am auzit de niciun caz. Poate în America Latină să fi substituit unii Inchiziției legitime, sau să o fi folosit în scopuri impure. Eu nu am auzit de nicio ucidere cu voință. De regretabile erori juridice, mai cunoscut fiind cazul Ioanei d'Arc, da, am auzit.
Acuma, având în vedere orele înaintate, eu închei aici mesajele mele pe acest topic. Dealtfel, afară de cazul că va mai fi ceva deosebit de semnalat, cred că ceea ce fiecare dintre combatanți a avut de spus, s-a spus. A continua înseamnă a intra în buclă.