Citat:
Īn prealabil postat de hydro314
Sunt elevii romani nepregatiti? Sunt.
De ce? PARINTII nostri ne-au platit meditatii, aveau timp de noi sa ne supravegheze-acum sunt plecati la munca in strainatate!
|
Parintii nostri, atunci cand eu eram la scoala,
nu ne-au platit meditatii.. Invatam la scoala cu profesorii si acasa singuri.
In ce priveste meditatiile, era chiar
rusinos sa apelezi la astfel de metode ca sa tii pasul cu ceilalti.
Cine facea meditatii, facea pe ascuns! Nu era un motiv de
lauda, dimpotriva!
Cu ceea ce am invatat la clasa si acasa, cu aia am mers la bacalaureat si la examenul de admitere la facultate. Din 46 elevi, cati eram in clasa, au trecut bacalaureatul toti, iar la facultate au resit mai mult de 75%, din prima.
Liceul nostru nu era unul de elita, adica din buricul targului, era un
liceu obisnuit de cartier.
Parintii nu ne duceau cu 4x4 la scoala, intrecandu-se care are ultimul model de masina mergeam pe jos (dar ce bine ne era! carduri de copii veseli! ca stolurile de randunele!)
Nu stiam de
cluburi, baruri (!!!vai) daca mai scapàm cateodata, prin (clasa a XII-a!!) la discoteca trebuia sa ne consideram mai mult decat multumiti!
In vacanta de vara, la liceu (si facultate),
munceam ca sa avem bani de rechizite pentru anul urmator!
Aveam profesori
modest imbracati, ani de zile i-am vazut cu aceeasi tinuta, noi aveam uniforme, toti la fel.
Pe strada, in autobuz, profesorii
nu se deosebeau de ceilalti oameni, dpdv vestimentar. Dar cand stateai de vorba cu ei, cum s-ar zice cand deschideau gura... atunci iti dadeai seama ca sunt persoane cu
pregatire superioara. (includ aici si profesorii, lectorii, din facultate)
Acu“ doua seri, cand urmaream stirile referitoare la dezastrul de la bacalaureat, fetita (a terminat clasa a 4-a) nepoatei mele imi zice: da“tusa, daca n-au luat examenul, acum ce fac? Eu ii raspund: mai dau o data! mai dau de doua ori!
La care ea imi da o replica
geniala prin inocenta: a, eu am crezut ca trebuie sa mai repete scoala!
N-ar strica sa se considere repetentie a ultimului an de liceu, doua nereusite la bacalaureat!