Citat:
În prealabil postat de Cristalin
Vremurile politice care au fost in perioada lui de pastorire nu au fost usoare, si ar trebui sa plecati capul in fata lui caci voi sigur ati fi facut mult mai mult rau.
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA CU DREPTII!!!...Si sa aibe grija ca Biserica noastra sa incapa cel putin pe maini tot atat de dibace si diplomatice ca ale lui Teoctist.
Iar tu antiecumenism cred ca ar trebui sa lasi critica, nu esti in masura sa judeci o astfel de personalitate nici macar atunci cand ai fi cel putin pe aceeasi treapta cu el. Oricum analiza ta ca patriarhul ar fi sustinut si cochetat cu ecumenismul e foarte departe de adevar. Nu pot sa-ti spun decat atat ca in tot ce a facut acest patriarh a demonstrat diplomatie, toleranta si demnitate pt pastrarea relatiilor fara conflicte si contradictii.
|
Poate ca am facut mai mult rau decat el ,sunt pacatos ,sunt in inselare DAR NU SUNT ERETIC (NU ACCEPT EREZIA ECUMENISTA).
Si cred ca trebuie sa ne plecam capul in fata Sfintei Treimi,a Maicii Domnului ,a Sfintilor,a Marilor duhovnici si nu in fata oamenilor care au doar niste functii bisericesti.
"Si sa aibe grija ca Biserica noastra sa incapa cel putin pe maini tot atat de dibace si diplomatice ca ale lui Teoctist."
Eu cred ca ar fi mai bine daca ar veni un Patriarh care poate nu ar fi atat de "diplomat" dar care sa nu accepte erezia ecumenista,sa lupte impotriva masoneriei si a ecumenismului,sa demaste prin Hotarari Sinodale planurile demonice ale masoneriei,sa lupte impotriva sectelor New Age eetc